Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 en GTA Online PS5 en Xbox Series X/S next-gen features onthuld

Beschikt over "high-end pc visuals".

Rockstar Games onthult alle next-gen features van Grand Theft Auto 5 en GTA Online op PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De versies op PlayStation 5 en Xbox Series X/S beschikken over drie grafische settings:

  • Fidelity Mode: Ray-tracing, 30 FPS en native 4K voor PlayStation 5 en Xbox Series X, en 4K upscaling voor Xbox Series S
  • Performance Mode: 60 FPS en upscaled 4K voor PlayStation 5 en Xbox Series X, en 1080p voor Xbox Series S
  • Performance RT Mode: Upscaled 4K, ray-tracing en 60 FPS

Verder bevatten de next-gen versies onder andere snellere laadtijden, verbeterde belichting, verbeterde schaduwen, opgewaardeerde waterreflecties en meer details bij explosies, vuur en andere soortgelijke zaken.

Door de Adaptive Triggers van de DualSense-controller zouden weerseffecten, opgelopen schade, ruwere wegen en explosies dan weer realistischer moeten aanvoelen. Verder krijg je op de PlayStation 5 toegang tot Tempest 3D positionele audio en zorgt de Xbox Series X/S-versie voor Spatial Sound.

De digitale versies van Grand Theft Auto 5 en GTA Online zijn vanaf 8 maart te preloaden, de fysieke next-gen releases staan gepland voor april 2022.

Daar laat Rockstar het niet bij, want verder onthult hij ook meer details over de overdraagbare saves van Grand Theft Auto 5 en GTA Online op PlayStation 5 en Xbox Series X/S. En het hoeft verder ook geen officiële aankondiging, maar natuurlijk zijn ook de alombekende GTA 5 cheats weer paraat.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties