Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 en GTA Online PS5 en Xbox Series X/S next-gen features onthuld

Beschikt over "high-end pc visuals".

Rockstar Games onthult alle next-gen features van Grand Theft Auto 5 en GTA Online op PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De versies op PlayStation 5 en Xbox Series X/S beschikken over drie grafische settings:

  • Fidelity Mode: Ray-tracing, 30 FPS en native 4K voor PlayStation 5 en Xbox Series X, en 4K upscaling voor Xbox Series S
  • Performance Mode: 60 FPS en upscaled 4K voor PlayStation 5 en Xbox Series X, en 1080p voor Xbox Series S
  • Performance RT Mode: Upscaled 4K, ray-tracing en 60 FPS

Verder bevatten de next-gen versies onder andere snellere laadtijden, verbeterde belichting, verbeterde schaduwen, opgewaardeerde waterreflecties en meer details bij explosies, vuur en andere soortgelijke zaken.

Door de Adaptive Triggers van de DualSense-controller zouden weerseffecten, opgelopen schade, ruwere wegen en explosies dan weer realistischer moeten aanvoelen. Verder krijg je op de PlayStation 5 toegang tot Tempest 3D positionele audio en zorgt de Xbox Series X/S-versie voor Spatial Sound.

De digitale versies van Grand Theft Auto 5 en GTA Online zijn vanaf 8 maart te preloaden, de fysieke next-gen releases staan gepland voor april 2022.

Daar laat Rockstar het niet bij, want verder onthult hij ook meer details over de overdraagbare saves van Grand Theft Auto 5 en GTA Online op PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Over de auteur

Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Redactielid

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties