Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar legt verklaring af omtrent gebruik mods in GTA 5

Verschil tussen online en offline mods.

Ontwikkelaar Rockstar komt met een verklaring omtrent het gebruik van mods in Grand Theft Auto 5. De verklaring is een reactie op berichten dat sommige spelers dankzij hun mods uit de game zijn geweerd.

"Niemand is gebanned vanwege het gebruik van mods in de singleplayermodus van GTA 5. Je hoeft je ook absoluut geen zorgen te maken dat dit gebeurt. Ons hoofddoel is om de online omgeving in GTA 5 vrij te houden van mods die voor een oneerlijk voordeel zorgen. Offline mods zijn geen probleem, online mods wel", aldus Rockstar in een Q & A bericht.

Een recente update voor GTA 5 maakte sommige mods onbruikbaar. Dit leidde tot speculatie dat Rockstar het gebruik van mods niet goedkeurt en ze zelfs actief tegenwerkt. Dit is volgens de ontwikkelaar niet waar.

"We hebben altijd met veel plezier gekeken naar de verschillende mods die de community voor onze games heeft gemaakt. Het onbruikbaar maken van sommige mods in een recente update is dan ook niet met opzet gedaan. Ons beleid met betrekking tot het gebruik van mods in GTA 5 is gelijk aan het beleid dat we voor GTA 4 hebben gevoerd".

Er zijn inmiddels al een groot aantal mods voor de pc-versie van Grand Theft Auto 5 uitgebracht. Een lijst met de beste GTA 5 mods voor de pc bekijk je op de site. Misschien is het wel een goed plan om de mods te combineren met de GTA 5 cheats.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties