Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rockstar gaat mee in GTA Online's alien oorlog

War...war never changes.

Er is al enkele weken een door spelers georganiseerde oorlog aan de gang in GTA Online. Spelers verkleden zich als groene of paarse aliens en vechten tegen elkaar in de straten van Los Santos. Nu heeft Rockstar besloten om de oorlog ook officieel te maken.

Hoe de oorlog precies begonnen is, is onduidelijk. Filmpjes van spelers in groene alien bodysuits die andere spelers aanvallen in GTA Online doen al enkele weken de ronde op reddit en TikTok. Als tegenreactie kropen andere spelers in paarse alien bodysuits en begonnen ze de groene aliens op te jagen. Nu is de oorlog uitgegroeid tot een fenomeen dat GTA Online overneemt.

Om de bizarre gebeurtenis extra in de verf te zetten, heeft Rockstar besloten de bodysuits in kwestie een week lang gratis aan te bieden. Normaal kosten die 300.000 dollar. Vorige week gaf Rockstar elke speler in GTA Online al 500.000 dollar.

The Official Alien War! May 15th! from r/GreenVSPurple

Nu vrijdag 15 mei staat er een grote veldslag gepland in Los Santos Airport. De oorlog lijkt dus nog maar net begonnen.

Geen zin in al dat alien oorlog gedoe? Blijf dan lekker in de singleplayer versie van GTA 5 en geniet nog eens volop van alle GTA 5 cheats voor geld, auto's en wapens.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties