Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rock Band 4 laat je een eigen draai geven aan de muziek

'Buiten de lijntjes kleuren.'

Harmonix wil je dat je in Rock Band 4 niet alleen meespeelt met de muziek, maar er ook meer dan voorheen een eigen draai aan kan geven. 'Buiten de lijntjes kleuren' is het thema van de muziekgame, vertelt de studio aan IGN.

"We willen mensen graag de ervaring geven dat de liedjes die ze naspelen, eigenlijk van henzelf zijn," aldus productmanager Daniel Sussman. "Als je op het podium staat draait het niet alleen om je bekwaamheid, maar ook over de expressie die je in een nummer stopt. Dat gevoel ontbrak tot dusver nog in Rock Band-games."

Voor de drummer betekent dat voortaan dat hij nummers instart door de maat aan te slaan, net zoals in het echt. Daarna pas valt de rest van de band in. In de vorige games hoorde je de 'tick tick tick tick' wel, maar speelde je die niet zelf. Zogenaamde 'drum fills' laten je niet langer meer zomaar op elke trommel staan, maar verschillen per genre en het drumpatroon is willekeurig. De functie wordt ook in alle downloadbare nummers die er nu al uit zijn gebouwd.

'Vocal harmonies' keren terug uit The Beatles: Rock Band. Wanneer je meerdere microfoons hebt, krijg je extra punten op het moment dat de drie zangers elk hun eigen deel juist zingen. Daarnaast is er meer ruimte voor improvisatie. Daarmee wil Harmonix vooral meer professionele zangers en zangeressen tegemoet komen, die moeite hadden om binnen de zanglijntjes te blijven in vorige Rock Band-games.

Verder is nog niet bekend wat er nieuw is in het gitaar- of keyboardspel. De eerste gameplaytrailer wordt op 15 mei onthuld. Rock Band 4 is in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Read this next