Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rock Band 4 komt niet naar pc

Harmonix geeft meerdere redenen.

Ontwikkelaar Harmonix maakt geen pc-versie van Rock Band 4. Projectleider Daniel Sussman legt in een interview aan Eurogamer uit waarom.

"Ten eerste is er geen bibliotheek op de pc, maar wel op de Xbox en PlayStation," zegt Sussman. "Voor de pc kijk je dus naar een compleet nieuw publiek dat nog nooit Rock Band op de pc gespeeld heeft. En ik weet niet in hoeverre er een publiek voor is."

Daarnaast zou de pc-versie veiligheidsproblemen hebben. Dat is lastig voor een game die zwaar van auteursrechten afhankelijk is. "Er is iets geruststellend aan het gesloten netwerk van de PlayStation 4 en de Xbox One, en dat is belangrijk voor onze partners in de muziekindustrie."

Toch kan Rock Band 4 ooit naar de pc komen. Steam Machines maken hun opwachting en kunnen de plaats van traditionele spelconsoles naast de televisie innemen. "Het is een interessant onderwerp in de context van Rock Band. Als we een markt voor de pc-versie vinden, dan zouden we gek zijn om die te negeren."

Rock Band 4 laat je een eigen draai aan de muziek geven, zo legde Harmonix eerder al uit. Een tijd geleden werden de eerste zes nummers voor Rock Band 4 bekendgemaakt. De muziekgame komt wellicht in de herfst voor de PlayStation 4 en Xbox One uit, maar de studio meldt dat dit nog niet volledig vaststaat.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties