Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rock Band 4 onthuld voor PS4 en Xbox One

Harmonix weer aan het roer.

Harmonix kondigt vandaag Rock Band 4 aan voor de PlayStation 4 en Xbox One. Het is niet de start van een hele nieuwe cyclus Rock Band-games, als wel een platform dat spelers op de lange termijn telkens van nieuwe content blijft voorzien.

Ondanks dat de details nog schaars zijn, is wel bekend dat oude instrumenten gewoon werken voor Rock Band 4. Daarnaast worden er nieuwe instrumenten ontwikkeld door Mad Catz, dat alvast het nieuwe drumstel en de nieuwe gitaar toont.

Rock Band-projectmanager Daniel Sussman legt aan Eurogamer uit dat er in het vierde deel een nog grotere focus ligt op de samenwerking tussen bandleden. Ook moet je als individuele spelers meer invloed krijgen op de muziek die je speelt. Een band speelt livemuziek immers ook niet elke keer hetzelfde, aldus Sussman.

Alle extra downloadbare nummers die al zijn uitgebracht, zijn ook compatible met Rock Band 4. Daardoor is er direct een catalogus van meer dan 2000 tracks beschikbaar, wanneer de game later dit jaar lanceert. Heb je nummers bijgekocht voor de oude Rock Band-games, dan kun je die overzetten.

Dat Rock Band 4 er aan zat te komen, bleek al een tijdje toen Harmonix onlangs voor het eerst in jaren nieuwe nummers uitbracht voor Rock Band 3. De derde en tevens laatste Rock Band-game van dat tijdperk lanceerde vijf jaar geleden voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk op YouTube

Read this next