Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rock Band VR aangekondigd voor Oculus Rift

Keep on rockin' in the VR-world.

Rock Band VR is in ontwikkeling voor de Oculus Rift. Dit kondigen Harmonix en Oculus aan tijdens The Game Awards 2015.

"We werken al een hele tijd samen met Harmonix aan Rock Band VR", vertelt Oculus Rift bedenker Palmer Luckey. De game komt samen met de virtual reality-bril uit in 2016. Op dit moment is dat de enige informatie die is vrijgegeven.

In een video bij de aankondiging is te zien dat Luckey en ontwikkelaar Harmonix samen met de band Dragonforce het nummer 'Through the Fire and the Flames' spelen. Dit kan erop wijzen dat het nummer speelbaar is in de game.

Het is niet de eerste keer dat Harmonix in aanraking komt met virtual reality. Vorig jaar maakte de studio al Music VR voor de Samsung Gear virtual reality-bril. De studio werkt nu aan een PlayStation VR-versie van de game.

Harmonix maakte gisteren ook de tracklist en de releasedatum van Amplitude bekend.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties