Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Robot Entertainment roeit alle Orcs uit

In nieuwe game: Orcs Must Die!

Robot Entertainment, de studio die verrees uit de as van Ensemble Studios, overhandigde de teugels van z'n eerste grote project onlangs aan Gas Powered Games. Vreest echter niet, de ontwikkelaars willen simpelweg zelf wat van hun ideeën naar games vertalen.

Onlangs werd een eerste project aangekondigd: Orcs Must Die!. De titel laat er weinig twijfel over bestaan, het kwaadaardige groene ras uit zowat elk fantasy-universum zal eraan moeten geloven in deze nieuwe game.

Orcs Must Die! wordt een alternatieve tower defense game waarin jij als held kastelen dient te beschermen van een schijnbaar oneindige toestroom aan groen gespuis. Aangezien de game een mix van actie en strategie moet worden, doe je dit niet vanuit het vertrouwde bovenaanzicht, maar kan je je personage vanuit het derdepersoons perspectief besturen.

Hij kan overweg met zwaarden, magie en pijl en boog. Gaandeweg verdien je meer skills en kan je nog orc-onvriendelijkere wapens aan je arsenaal toevoegen.

Het strategische aspect bestaat eruit dat je je taak net iets makkelijker kan maken door een reeks gevaarlijke contrapties in de gangen en hallen van de kastelen te plaatsen. Denk hierbij aan slingerende bijlen, scherpe staken, katapulten of nietsontziende vlammenwerpers. Om maximaal gebruik te maken van deze vallen is het vaak geen slecht idee bepaalde combinaties van valstrikken dicht bij elkaar neer te poten.

De game werd een cartoony uiterlijk -denk stijl Age of Empires Online- meegegeven en hoewel er heel wat bloed van de onfortuinlijke orcs zal vloeien, blijft het allemaal vrij tongue-in-cheek.

We mogen Orcs Must Die! nog dit jaar verwachten op PC, PS3 en Xbox 360 als downloadbare game.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen