Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Road Redemption release bekend

Road Rash keert terug, maar niet op alle platformen.

Vecht-en-race game Road Redemption heeft een releasedatum. De game komt op 15 oktober uit op de pc, OSX en Linux. Consoleversies voor de PlayStation 4 en Xbox One volgen op 15 januari 2017.

Road Redemption is een racegame waarin tegenstanders met onder andere honkbalknuppels, stalen kettingen en vuurwapens bestreden worden. De game is een spiritueel vervolg op de Road Rash-serie van Electronic Arts.

Ontwikkelaar DarkSeas onthulde Road Redemption in 2013 op Kickstarter, met de hoop om de game een jaar later uit te brengen. Hoewel er in 2014 een bèta voor Road Redemption uitkwam op Steam Early Access, bleef die release echter uit.

DarkSeas-medewerker Ian Fish licht het uitstel toe met de overweging dat 'het beter is de tijd te nemen zodat we iets goeds kunnen maken, dan onder druk van de beloofde Kickstarter datum in 2014 een middelmatige game te leveren.'

De ontwikkelaar meldt verder dat de releasedatum van de game op de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U is 'voor onbepaalde tijd is' uitgesteld. Hij legt de reden hiervoor bij de zwakkere hardware van deze platformen, alsmede het gevaar van ontwikkelen voor meerdere consoles.

"De gebeurtenissen rondom Mighty Nr. 9 tonen hoe een mogelijk geweldige game tekort kan schieten wanneer je probeert om deze naar teveel platformen te brengen", schrijft Fish.

"Door ons te richten op [de next-gen platformen] kunnen wij ons toeleggen op de physics, AI en beelden van Road Redemption, zonder dat mindere hardware ons tegenwerkt."


Nog even tijd? Lees dan ook:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Road Redemption

PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties