Skip to main content

Riders Republic beta hands-on toont een 'extreme sports' speeltuin

Hang loose, bro.

Van 23 tot 25 augustus heeft de Riders Republic closed beta plaatsgevonden. Wij konden dus zelf aan de slag met de nieuwste Ubisoft-game van het team achter snowboardgame Steep. De game, door creatief directeur Igor Manceau een 'outdoorsportsspeeltuin' genoemd, biedt verschillende sporten zoals mountainbiken en snowboarden in een gevarieerde open wereld. Riders Republic moet 'groter, breder en stoutmoediger' zijn dan Steep en hoewel dat nog niet volledig bevestigd kan worden, geeft de bèta in ieder geval een rooskleurige indruk.

Bekijk op YouTube

Zoals het Ubisoft betaamt heeft Riders Republic een schitterend gedetailleerde en diverse open wereld. Van de besneeuwde bergtoppen van Grand Teton tot het bosrijke Sequoia Park lijkt de wereld uitstekend geschikt voor de verscheidene 'extreme sports' die de game te bieden heeft. Je kunt overal fietsen, skiën, snowboarden of met je wingsuit langs scheren. En als het terrein echt ondraaglijk is, kun je met je sneeuwmobiel moeiteloos over obstakels rijden. Er lijkt werkelijk nergens te zijn waar je niet kunt staan in Riders Republic, wat de ontdekkingstocht door het landschap alleen maar interessanter lijkt te maken.

Over die verschillende terreinen crossen geeft in de hands-on een sterke indruk. Gebaande paden, springschansen en ongerepte natuur wisselen zich in een rap tempo af en je moet echt je koppie erbij houden om te voorkomen dat je niet halsoverkop op je bek gaat. Het snelheidsgevoel van Riders Republic speelt hier ook een grote rol in, alsook de first-personcamera. Terwijl je met je fiets pijlsnel langs de bomen in Sequoia Park schiet, is de vergelijking met de Speeder Bike-achtervolging uit Return of the Jedi al heel snel gemaakt. Riders Republic lijkt daarmee de adrenalinekick die de echte waaghalzen ervaren prima na te bootsen.

Een groot onderdeel van Riders Republic lijkt racen te zijn. Immers is de progressiestructuur van de game rondom het racen gebouwd. Of je nu solo of versus kiest, je hebt altijd tegenstanders om je heen. In Solo zijn het echter geen AI-racers, maar ghosts van andere spelers. Maar in de open wereld lijkt er ook genoeg te doen. Er zijn stuntparcours te vinden waarop je voorzichtig bunny-hoppend naar de finishlijn moet geraken, maar er zijn ook collectibles op de meest bizarre plekken te vinden. Het lijkt er in ieder geval op dat je meer dan genoeg om handen hebt buiten de races om.

De game is ook volledig in multiplayer te spelen, waarin je alles met je team trotseert. Dat wil niet zeggen dat de races in teamverband worden gespeeld; daar race je nog altijd voor jezelf. Maar er zijn wel groep-versus-groepevenementen zoals Trick Battle waarin je een stuntpark overneemt door meer punten dan de andere groep te scoren. Toch ben je niet aan elkaar geketend als je in een groep speelt. Je kunt nog altijd solo-evenementen doen zonder dat je je team verlaat, en je hoeft ook niet bij elkaar in de buurt te blijven. Een handige teleportfunctie stuurt je meteen naar je gewenste teamgenoot indien dat nodig is. Ubisoft lijkt goed over de multiplayer nagedacht te hebben.

Het summum van multiplayer in Riders Republic is wel de Mass Race waaraan meer dan vijftig racers meedoen. De race bestaat uit meerdere delen, en in elk deel switch je op bepaalde punten in real time van sport. Spring je dus met je Snowboard van een schans af, ga je ineens in je Rocket Wingsuit verder. Maar met vijftig spelers tegelijkertijd van een helling af denderen lijkt ook z'n nadelen met zich mee te brengen. Zo veel spelers zorgt namelijk voor chaos, botsingen en gebrekkig zicht, waardoor je checkpoints mist en waardevolle tijd verliest. De chaos omarmen lijkt de enige optie, maar vooralsnog is het misschien te veel van het goede.

Riders Republic lijkt een actievolle adrenalinekick te worden waar Ubisofts sterke punten uitstekend in worden belicht. Het diverse landschap nodigt uit om overwonnen te worden, zij het op de lange latten, de fiets of een wingsuit met raketaandrijving. De game lijkt een hoop te bieden naast de gewone races, van collectibles in de open wereld tot speciale multiplayermodi. De Mass Races zijn zeker indrukwekkend, maar je moet wellicht genoegen nemen met een flinke dosis chaos om ervan te kunnen genieten. Hoe dan ook valt er een hoop te beleven in Riders Republic, waardoor het niet moeilijk is om enthousiast te worden van deze 'extreme sports'-game. Riders Republic komt op 28 oktober uit op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Read this next