Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rhode Island verdient aan Kingdoms of Amalur: Reckoning

Na EA's deel krijgt de staat alle verdiensten.

Rhode Island verdient aan elk verkochte Kingdoms of Amalur: Reckoning exemplaar. De staat in de Verenigde Staten verschafte Big Huge Games en 83 Studios een lening. In ruil daarvoor vestigde de ontwikkelaar zich in de staat waardoor Rhode Island meer werkplaatsen kreeg. De studio ging echter falliet en liet grote schulden achter.

De staat heeft inmiddels $713.000 (meer dan €544.000) verdient aan Kingdoms of Amalur: Reckoning. Dit geld is opgebracht via digitale verkoop via Steam - Rhode Island verdient niets aan fysieke exemplaren.

Rhode Island klaagde Curt Schilling, de oprichter van de studio, in november 2012 aan. Schilling zou niet duidelijk zijn geweest wat betreft de financieën van zijn onderneming. Hij zou bovendien de staat hebben voorgelogen door de financiële situatie beter voor te doen dan deze werkelijk was.

Het intellectuele eigendom is nog steeds te koop. Richard J. Land, de advocaat van Rhode Island, meldt dat "verschillende partijen" interesse tonen in de serie. De franchise is een geestekind van spelontwerper Ken Rolston (The Elder Scrolls III: Morrowind en The Elder Scrolls IV: Oblivion), schrijver R. A. Salvatore (Forgotten Relams, DemonWars Saga) en tekenaar Todd McFarlane (bekend van Spider-Man comic uit de jaren 90 en zijn eigen creatie Spawn).

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties