Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Returnal is grote winnaar van 2022 BAFTA Games Awards

Keert terug met vier BAFTA's.

Returnal van ontwikkelaar Housemarque ging tijdens de 2022 BAFTA Games Awards naar huis met in totaal vier prijzen. Zo werd de game bekroond in de categorieën Audio Achievement, Best Game, Music en werd actrice Jane Perry bekroond voor haar rol als hoofdpersonage Selene Vassos.

Een game die het ook verrassend goed doet, is Unpacking van ontwikkelaar Witch Beam. Die titel viel immers in de prijzen in de categorieën Narrative en Game of the Year (gekozen door het publiek).

Ratchet and Clank: Rift Apart kreeg dan weer awards voor Animation en Technical Achievement, It Takes Two scoorde in de categorieën Multiplayer en Original Property en de heropleving van No Man's Sky werd dan weer bekroond in de categorie Evolving Game.

Cover image for YouTube videoRETURNAL PS5 gameplay - Eerste 45 minuten

Daar stopt het niet, want ook Forza Horizon 5, Inscryption, The Artful Escape, Toem, Chicory: A Colourful Tale en Before Your Eyes vielen in de prijzen. Welke awards ze precies kregen en welke games er allemaal net naast de prijzen grepen, ontdek je op de website van de 2022 BAFTA Games Awards.

Meer informatie over bovenstaande games ontdek je in onze Returnal review, Ratchet and Clank: Rift Apart review en It Takes Two review. Naast enkele van de bovenstaande games was Inscryption daarnaast ook Michiel zijn Game van het Jaar 2021.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Before Your Eyes

PC

Chicory: A Colorful Tale

PS4, PS5, PC

See 10 more

Forza Horizon 5

Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Inscryption

PC, Mac

It Takes Two

PS5, Xbox Series X/S, PC

No Man's Sky

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Psychonauts 2

PS4, Xbox One, PC

Returnal

PS5

The Artful Escape

Xbox One, PC

Toem

PC

Unpacking

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties