Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Respawn: 'Pas op voor Titanfall-oplichters'

Sites die beta-toegang verlenen zijn allemaal nep.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment waarschuwt op Twitter voor misleidende websites die gamers beta-toegang aanbieden voor Titanfall.

"Om onze fans te beschermen tegen oplichters: hou er rekening mee dat iedere site die adverteert met een Titanfall-beta 100 procent nep is," aldus Respawn.

Titanfall is een shooter voor pc, Xbox 360 en Xbox One, van de makers van de Call of Duty: Modern Warfare-reeks. De nadruk ligt daarin op de multiplayer en spelers nemen het tegen elkaar op met jetpacks en grote robots. Sites die beta-toegang aanbieden vragen vaak om persoonlijke gegevens, waar oplichters vervolgens mee aan de haal gaan.

Eerder dit jaar waarschuwt Microsoft al voor soortgelijke websites, die gamers aanbieden de Xbox One alvast te testen. Sony kreeg hetzelfde te verduren met de PlayStation 4. Obscuur zijn de websites niet, want ook op Facebook worden de misleidende berichten veel gedeeld.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties