Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Respawn Entertainment werkt aan Medal of Honor VR-game

Exclusief voor Oculus Rift.

Respawn Entertainment, ontwikkelaar van Titanfall en Apex Legends, heeft tijdens de Oculus Connect-conferentie zijn nieuwste game uit de doeken gedaan. Medal of Honor: Above and Beyond is een virtualrealitygame exclusief voor de Oculus Rift. De VR-shooter staat voor volgend jaar gepland.

In 2017 kwam het nieuws al naar buiten dat Respawn en Oculus samen aan een AAA VR-game werkten. Niet veel daarna werd Respawn Entertainment opgekocht door uitgever EA, die de Medal of Honor-licentie bezit. Het laatste deel in de reeks, Medal of Honor: Warfighter, dateert intussen van 2012.

Bekijk op YouTube

Aan het roer van het ontwikkelingsteam staat Peter Hirschmann, die zijn sporen als schrijver en producer van de originele Medal of Honor-game uit 1999 verdiende. Net als toen - Medal of Honor ontstond immers in samenwerking met Steven Spielbergs Dreamworks Interactive - beklemtoont Hirschmann het educatieve en authentieke aspect van de game, waarbij je voortdurend allerlei handbewegingen moet maken.

Medal of Honor: Above and Beyond bestaat uit drie hoofdstukken over meer dan vijftig levels. Zo strijd je als lid van de Franse verzetsbeweging, ervaar je de Slag om Normandië op Omaha Beach en saboteer je nazikampen en -wapens. De campaign duurt tien tot twaalf uur, aldus de ontwikkelaar. Over de multiplayercomponent van de game is tot dusver niets geweten.

Eerder dit jaar liet Respawn Entertainment overigens weten dat Titanfall 3 niet in ontwikkeling is.

Read this next