Skip to main content

Resident Evil Village releasedatum aangekondigd

Ook op PS4 en Xbox One.

Resident Evil Village komt op 7 mei uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. Dat maakt Capcom bekend tijdens de Resident Evil Village livestream.

Naast de releasedatum is de grootste verrassing vooral dat Resident Evil Village ook op de PlayStation 4 en Xbox One uitkomt. Dat was immers lang niet zeker. Wie de game op een van de twee consoles koopt, kan hem later gratis kunnen naar de PlayStation 5 of de Xbox Series X|S via Smart Delivery.

Verder geeft Capcom ook heel wat informatie over de game zelf. Zo bouwt de game verder op het verhaal van Ethan Winters uit Resident Evil 7 en kun je opnieuw voorwerpen vinden, kopen en verkopen. Zo vind je onder andere recepten waarmee je wapen kunt maken en upgraden.

Bekijk op YouTube

Zoals gewoonlijk bevat de game ook verscheidene vijanden. Deze keer zijn dat onder andere de dochters van Lady Dimitrescu. Die kunnen transformeren in een zwerm insecten. Alle vijanden in Resident Evil Village hebben volgens Capcom unieke manieren van aanvallen. Daarom zijn goede strategieën, snel bewegen, pareren, vluchten of de nieuw trapbeweging van Ethan van levensbelang.

Momenteel is de game te pre-orderen in een standard, digital deluxe en een collector's edition. Daarnaast is er ook een complete bundle die zowel Resident Evil 7 als Resident Evil Village bevat.

Wil je alvast een voorsmaakje krijgen van het verhaal Resident Evil Village, lees dan zeker Sander zijn Resident Evil 7: Biohazard review. Krijg je maar niet genoeg van de Resident Evil-reeks, dan kun je ergens dit jaar uitkijken naar de Resident Evil: Infinite Darkness-reeks op Netflix.

Read this next