Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Resident Evil: Revelations in januari

3DS-game speelt af tussen RE4 en RE5.

Nintendo heeft aangekondigd dat Resident Evil: Revelations op 27 januari 2012 zal verschijnen voor de Nintendo 3DS.

Revelations is de eerste volledig nieuwe Resident Evil-game sinds de release van Resident Evil 5 in 2009. Het verhaal speelt zich af tussen deel vier en vijf. Hoofdrolspelers zijn twee oude bekenden: Chris Redfield en Jill Valentine. Deze twee worden bijgestaan door nieuwe personages genaamd Parker Luciani en Jessica Sherawat.

De game keert na het actievolle Resident Evil 5 terug naar de roots van de reeks, met een iets tragere gameplay en meer horror-elementen. Daarnaast kun je je ook verwachten aan puzzels, die aangezien het om een 3DS-titel gaat natuurlijk gebruik maken van het touchscreen.

Resident Evil Revelations is compatibel met de circle-pad uitbreiding die Nintendo op de Tokyo Game Show heeft aangekondigd. Deze uitbreiding voegt een tweede circle pad toe aan het systeem. Momenteel is er echter nog geen release datum voor die uitbreiding bekend voor Europa.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties