Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Resident Evil 8: Village aangekondigd tijdens PlayStation 5 Reveal Event

Even schrikken.

Resident Evil 8: Village is zonet aangekondigd voor de volgende generatie consoles. Dat gebeurde tijdens het PlayStation 5 Reveal Event van Sony. Resident Evil 8: Village staat voor 2021 gepland en komt eveneens uit voor de pc en XBox Series X.

In de eerste trailer van de game zie je alvast enkele oude bekenden. Chris Redfield en Ethan Winters, de protagonist van deel 7, keren immers terug. Net als zijn voorganger speel je ook Resident Evil 8: Village vanuit een eerstepersoonsperspectief.

De game speelt zich af in een vreemd, besneeuwd dorpje. Volgens Capcom ligt de nadruk deze keer ook meer op combat en exploratie. In Resident Evil 8 proberen Ethan en Mia de gebeurtenissen uit de vorige game te verwerken, maar de rust wordt al snel verstoord wanneer Chris Redfield opduikt.

Benieuwd naar de vorige game? In onze Resident Evil 7: Biohazard review lees je nog eens hoe de game een perfect voorbeeld van nostalgische innovatie vormde.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Maarten Denoo avatar

Maarten Denoo

Pietje-precies

Keerde het multiplayergeweld de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPG’s en co-opgames. Doctoraatsstudent gamen / gokken aan KUL.

Reacties