Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Resident Evil 7 krijgt cloud-versie op de Switch

Voorlopig enkel in Japan.

Capcom heeft onthuld dat Resident Evil 7 naar de Switch komt. De Switch-versie komt voorlopig alleen uit in Japan en is enkel speelbaar via de cloud. Het is nog niet geweten of de game ook naar Europa komt.

Vanaf 24 mei is de game in Japan te koop via de Nintendo eShop. Volgens Capcom is de game zowel in docked als in handheld modus speelbaar, maar heb je wel te allen tijde een stabiele internetverbinding nodig. Voor 2000 yen (ongeveer 15 euro) kun je de game 180 dagen lang spelen.

Games aanbieden via de cloud lijkt alvast een interessante nieuwe stap voor de Switch. Het valt echter nog af te wachten hoe vlot dit alles loopt, en of deze dienst ook naar Europa komt.

Resident Evil 7 lanceerde vorig jaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Sindsdien is Resident Evil 7 al meer dan vijf miljoen keer verkocht. Onze Resident Evil 7 review lees je op de site.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties