Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Resident Evil 5 DLC-packs

"Lost in Nightmares" en "Desperate Escape".

Ongeveer een jaar na de oorspronkelijke release heeft Capcom besloten om enkele nieuwe bij het verhaal aansluitende DLC-packs voor de horror game Resident Evil 5 uit te brengen. De packs, genaamd “Lost in Nightmares” en “Desperate Escape” zijn via Xbox Live Marketplace en PlayStation Network apart verkrijgbaar als downloadbare content. Heb je liever alles samen, dan kan je ook de Gold Edition van Resident Evil 5 aanschaffen, die later deze maand in de winkelrekken zal verschijnen. Maar is er wel genoeg vernieuwende content aanwezig om terug te keren aan de fictieve Afrikaanse regio Kijuju, waar Chris en Sheva strijden tegen een armada van geïnfecteerde mensen? We zochten het voor jullie uit in deze duo-DLC-review.

Lost in Nightmares

De allereerste pack, Lost in Nightmares, speelt zich een goede vier jaar voor de gebeurtenissen in Resident Evil 5 af. Het gaat hier om de missie waar in de volledige game ook naar gehint wordt. Je neemt controle over Chris Redfield en Jill Valentine, die er samen in slagen om het Spencer Astate binnen te dringen in hun zoektocht naar Ozwell Spencer en Albert Wesker. Fans van de reeks zullen onmiddellijk opmerken dat het Spencer Astate een kopie is van het landhuis in de Arklay Mountains uit de eerste Resident Evil game.

Qua gameplay slaat deze eerste pack de tegengestelde richting in als we deze vergelijken met Resident Evil 5. Waar het in het origineel vooral om actie gaat, draait het in Lost in Nightmares vooral om de juiste sfeer neerzetten. Het eerste deel van de add on bestaat vooral uit een puzzel oplossen om te kunnen vorderen naar de volgende omgeving. Slechts in de kerkers van het landhuis aangekomen zal je de eerste vijand tegenkomen. En niet zomaar een vijand, een volwaardige B.O.W. (Bio-Organic Weapons) genaamd “the Guardian of Insanity”. Typische RE-naam als je het ons vraagt. Toch zijn we niet echt onder de indruk van deze gemuteerde krachtpatser.

Die ligt daar al lang...maar wie zit er hier eigenlijk gevangen?

Hij voelt wat aan als de bekende gemaskerde beul met zijn grote bijl in Resident Evil 5, die je met genoeg vuurkracht ook gemakkelijk weet om te leggen. En om het dan nog eens wat simpeler te maken, heeft de Guardian nog een extra zwakke plaats op zijn rug. Verder kom je nog één type vijand tegen, die wij graag de“dode lichaam op de grond dat toch niet dood is en jou een terminale knuffel wil geven” tegenstander noemen. Geen echte bedreiging op het eerste zicht, maar in combinatie met die kolossus van een Guardian die achter je aan zit kunnen deze vijanden toch voor wat spanning zorgen. Op het einde van de game heb je de showdown met Albert Wesker, wat niet echt een verrassing was aangezien we die scene reeds zagen in de volledige game.

Capcom probeert met Lost in Nightmares duidelijk wat meer de focus te leggen op het puzzelelement dat vroeger veel sterker aanwezig was in de Resident Evil reeks. Wel jammer dat de actie hierdoor wat op de achtergrond verdwijnt. Want net door die nadruk op gepuzzel zal je niet echt veel speelduur hebben aan deze pack. Één keer je deze totaal niet uitdagende puzzel weet op te lossen, is er eigenlijk niet veel reden om er opnieuw naar terug te keren. Wel krijg je met het downloaden van Lost in Nightmares twee nieuwe personages om in de Merchenaries mode aan de slag te gaan. Het gaat hier om Barry Burton, één van de S.T.A.R.S. leden uit de eerste game en Excella Gionne, de vrouw die het biochemische bedrijf Tricell runt. Een leuke extra.

Toch zal deze pack je enkele uurtjes kunnen bezighouden, maar veel reden om ernaar terug te keren is er niet. Vooral een aanrader voor alle Die Hard RE-fans, om nog één keertje terug te keren naar het Spencer Astate.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Over de auteur
Edelbert Masschelein avatar

Edelbert Masschelein

Professionele trol

Reacties