Skip to main content

Resident Evil 2 Remake kopen - 5 dingen die je moet weten

Nostalgietrip naar Raccoon City.

Leon en Claire zijn terug! Na het succesvolle Resident Evil 7 brengt Capcom een tijdloze klassieker in een nieuw jasje op de markt. In Resident Evil 2 Remake voor pc, PlayStation 4 en Xbox One keer je terug naar Raccoon City om daar de geheimen van Umbrella bloot te leggen. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

Resident Evil 2 Remake is... een remake

Resident Evil 2 is een complete remake van het origineel uit 1998 voor de PlayStation. Dat houdt in dat alle content uit het origineel in een nieuw jasje is gestoken. Ook de B-scenario's, HUNK en Tofu zijn van de partij. Wel bevat de game nieuwe gameplay, zoals een over-the-shoulder cameraperspectief. Hierdoor ontstaat een mix van de gameplay van Resident Evil 4 en 7. Zeg maar dag tegen de tank controls!

Capcom was eigenlijk al veel eerder van plan om een remake van Resident Evil 2 te maken, maar besloot toch om destijds de aandacht op Resident Evil 4 te vestigen. Ook waren er fans bezig om een op Resident Evil 4 geïnspireerde remake van Resident Evil 2 te maken, maar Capcom verzocht hun vriendelijk om het project te staken. Dat team is uiteindelijk door Capcom uitgenodigd om tijdens de ontwikkeling van de Resident Evil 2 remake op kantoor langs te komen.

Resident Evil 2 Remake is een complete remake van het origineel.

Resident Evil 2 Remake gebruikt de RE Engine

De remake van Resident Evil 2 maakt gebruik van de engine van Resident Evil 7. De RE Engine geeft Capcom de mogelijkheid om een twintig jaar oude game naar moderne maatstaven om te zetten. Daarnaast probeert de ontwikkelaar om het claustrofobische gevoel van het origineel te bewaren. De focus ligt dus meer op horror dan op actie. Het nieuwe cameraperspectief helpt daar ook aan mee door zombies bewust op verrassende locaties te verstoppen. De RE Engine zorgt er samen met het cameraperspectief er eveneens voor dat het sounddesign een nieuw likje verf krijgt.

Resident Evil 2 Remake heeft zombies op verrassende locaties verstopt.

Resident Evil 2 Remake bevat klassieke outfits

Capcom heeft daarnaast bekendgemaakt dat de klassieke outfits van Leon en Claire in Resident Evil 2 Remake zitten. Het gaat trouwens niet helemaal om een-op-een kopieën, maar om herinterpretaties van de kleding die Leon en Claire in 1998 droegen. Je moet ze echter wel ontgrendelen. Hoe dat precies te werk gaat is nog niet bekendgemaakt.

Daarnaast bevat de game nog meer outfits om met Leon en Claire een ware verkleedpartij te organiseren. Enkele outfits zitten al bij lancering in de game en andere outfits worden door middel van DLC aan Resident Evil 2 toegevoegd.

Resident Evil 2 Remake heeft meerdere outfits voor Leon en Claire.

Resident Evil 2 Remake heeft een demo

De remake van Resident Evil 2 heeft een 1-Shot Demo. Oftewel, je krijgt 30 minuten de tijd om de demo te spelen. Daarna kun je niet niet meer verder of een andere poging wagen. Volgens Capcom is de Resident Evil 2 Remake demo meer dan 2 miljoen keer gespeeld. Ongeveer 25 procent van de spelers is het gelukt om het eind te halen. Je hebt nu nog de kans om de demo zelf te proberen, want de Resident Evil 2 demo wordt na 31 januari offline gehaald.

Resident Evil 2 Remake heeft tot 31 januari een 1-Shot demo.

Resident Evil 2 Remake krijgt DLC

Net zoals de meeste moderne games krijgt ook Resident Evil 2 Remake verschillende DLC-pakketten. Zo heeft Capcom alvast de Resident Evil 2: The Ghost Survivors DLC onthuld. De extra modus draait om drie nieuwe overlevenden, namelijk Robert Kendo, de dochter van burgermeester Michael Warren en een lid van de Umbrella Security Service. Verder wordt er gehint naar roguelike-elementen waar vijanden en wapens op willekeurige plekken zijn te vinden. Een releasedatum voor The Ghost Survivors is nog niet bekendgemaakt, maar Capcom laat wel weten dat de DLC gratis is.

Capcom brengt eveneens DLC uit die het mogelijk maakt om naar de soundtrack van het origineel te luisteren. Daarnaast komt er een Extra DLC Pack die extra outfits en een nieuw wapen aan de game toevoegt. Zo krijgt Leon nieuwe outfits in de vorm van de Arklay Sheriff outfit en de Noir outfit. Claire krijgt de Military outfit, de Noir outfit en de Elza Walker outfit.

Resident Evil 2 Remake krijgt nog genoeg DLC.

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je de Resident Evil 2 Remake bestellen.

Read this next