Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Remedy wil Alan Wake 2 maken

Maar nog geen toestemming van Microsoft.

Remedy zou graag een opvolger maken voor Alan Wake, zijn psychologische thriller die vorige mei exclusief voor de Xbox 360 verscheen. Microsoft heeft echter nog geen toestemming gegeven. Dat zegt Remedy's hoofd van franchise development Oskari Hakkinen in een interview met IGN.

"We zitten nog in de launchfase van Alan Wake 1, maar Microsoft heeft een optie voor een sequel. Daar werd lang geleden al een deal over gemaakt," zei Hakkinen, niet de F1-racer. "Ik zie niet in waarom ze die optie niet zouden doen. We zijn blij met het partnerschap en zij zijn blij met de game. Het past mooi in hun portfolio. Ik zie geen reden waarom we niet zouden verder gaan met Microsoft en de IP niet zouden hernieuwen. We willen zeker een sequel."

Een sequel op de game zou ook een stuk minder lang duren om te maken dan het eerste deel. "De eerste Max Payne heeft ons ook vijf jaar gekost om te maken. Max Payne 2 heeft ons 18 maanden gekost. Ik denk dat we ongeveer dezelfde cyclus zouden hebben [bij Alan Wake]."

Ondertussen is Remedy hard aan het werk aan DLC voor Alan Wake. Plannen voor meer content na de Beyond the Signal- en The Witer-episodes zijn er nog niet maar het is altijd een mogelijkheid.

"Origineel hadden we overengekomen dat we er maar twee zouden doen," zei Hakkinen. "Microsoft is geïnteresseerd in meer episodes. We zullen zien hoe de eerste twee verkopen en wat het attach rate van deze episodes is."

The Signal is gratis voor mensen die de game nieuw gekocht hebben en verschijnt 27 juli. The Writer zal 560 MSP kosten maar een releasedatum is er nog niet.

Getagged als
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties