Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Remedy werkt aan drie nieuwe games

Plus DLC voor Control.

Ontwikkelaar Remedy heeft recent zijn financiële cijfers voor het jaar 2019 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het bedrijf vorig jaar een omzet van 31,6 miljoen euro heeft gedraaid, voornamelijk dankzij de release van Control. Daarnaast blijkt uit de cijfers dat er binnen Remedy vier teams van ontwikkelaars aan verschillende projecten werken.

Een van die teams werkt aan DLC voor Control die later dit jaar uitkomt. Een tweede team werkt momenteel in opdracht van de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Smilegate Entertainment aan de singleplayer campaign voor CrossFire 2. De eerste CrossFire-game is een free-to-play FPS die vooral in Zuid-Korea immens populair is.

Een derde team van ontwikkelaar sleutelt momenteel aan Vanguard, een multiplayergame waarmee Remedy hoop om de live service-markt te veroveren. Naast die teams is er dus nog een vierde groep ontwikkelaars aan de slag bij Remedy. Aan welke game die werken, is nog niet geweten. De ontwikkelaar lost voorlopig enkel dat die game verder bouwt op een van de bestaande games van Remedy.

Mogelijk kunnen we dit jaar dus een of meerdere releases van Remedy verwachten. Als die games de kwaliteit van Control benaderen, zijn wij alvast tevreden. Onze Control review vind je op de site.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Alan Wake

Xbox 360, PC

Control

PS4, Xbox One, PC

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties