Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Remedy wenst Alan Wake piraten veel plezier

Hoopt dat ze wel toekomstige Alan Wake games kopen.

Alan Wake verschijnt vandaag eindelijk op Steam, twee jaar na z'n release op de Xbox 360. Binnen enkele weken komt het spel ook in de gewone winkelrekken te liggen.

Aangezien het om een single player spel gaat zal het waarschijnlijk naar hartenlust illegaal gedownload worden. Ontwikkelaar Remedy denkt er het zijne over. "Natuurlijk geven we er om en we hopen dan ook dat mensen ervoor willen betalen", vertelt hoofd franchise development Oskari Hakkinen aan Eurogamer.net.

"We hebben bijna vijf jaar aan dit spel gewerkt en hebben veel bloed, zweet en tranen vergoten. Hopelijk zien mensen in dat het een cultklassieker is. We zijn een klein team van 60 mensen. ... Sommigen gaan ervoor betalen en anderen niet. Uiteindelijk draait het er voor ons om zoveel mogelijk mensen te entertainen."

Hakkinen hoopt dat Alan Wake piraten het spel onverwachts zo leuk vinden dat ze toekomstige games uit de reeks wel zullen aanschaffen, zodat het Remedy alsnog ten goede komt.

Verder vergelijkt hij piraterij met het systeem van veel mobiele games. Je speelt dergelijke spellen gratis voor 40 minuten en daarna krijg je de mogelijkheid om het aan te schaffen. Dat doe je uiteraard enkel als je het leuk vindt.

Hij besluit met een uiting van een zekere machteloosheid: "Je kunt er niet echt tegen vechten. Het is nu éénmaal zo."

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties