Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Remedy doet paranoïde

Wil einde Alan Wake uit preview copies halen.

Matias Myllyrinne van Remedy Entertainment heeft in een gesprek met G4TV verteld dat hij met Microsoft wil onderhandelen om het einde van Alan Wake te blokkeren op de review-copies die voor de release van de game uitgestuurd worden naar de pers.

"We’ll clearly discuss with some of our friends at Microsoft whether we even give the ending of the game for anybody’s preview. I’d like to hold it back, [I] don’t want anybody to spoil it for the audience. That’s just my personal feeling ," aldus de man met de moeilijk te spellen naam.

Hij is bang dat de kleine groep mensen die het spel eerder in handen krijgen dan het grote publiek het einde zal verpesten voor de rest, net zoals indertijd toen het zesde Harry Potter-boek uitgebracht werd. Door het einde te blokkeren hoopt hij dit tegen te kunnen gaan.

De vraag blijft in welke mate het verantwoord is om een belangrijk gedeelte van de game te blokkeren voor reviewers. Hoe kan men immers een correct oordeel vellen als het volledige spel niet eens speelbaar is. Misschien is het einde wel enorm flauw en verprutst het de hele game, een beetje zoals de film Signs.

Onze gok is alvast dat de vlinder het gedaan heeft. Cause no one ever suspects...the butterfly!.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen