Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Remake Final Fantasy VI in ontwikkeling voor iOS en Android

"En wie weet, misschien daarna Final Fantasy VII?"

Square Enix brengt Final Fantasy VI uit voor iOS- en Android-apparaten, als onderdeel van het alsmaar groeiende Legacy-project. Deze staat gepland voor een Japanse release in de winter van dit jaar.

De graphics blijven 2D, maar worden opgepoetst om meer te lijken op de visuele stijl van het vijfde deel voor iOS en Android. Daarmee is het de eerste keer dat de geliefde RPG een make-over krijgt, sinds de oorspronkelijke release op de Super Nintendo in 1994.

"Het is in principe een remake van het origineel," zegt producent Takashi Tokita tegen gamesblog Kotaku. "Het vechtsysteem is aangepast om meer in lijn te zijn met de andere mobiele releases. Daarbij hebben we ook gekeken naar de balans: in deze versie hoef je minder te 'grinden,' minder te vechten zodat je meer van de game an sich kan genieten."

Tokita blikt ook alvast vooruit: "Als dit Legacy-project werkt, dan zou het team graag aan de slag gaan met Final Fantasy VII. We weten hoeveel fans er op een remake van dat deel wachten, er zijn ook veel fans binnen ons eigen bedrijf."

Later spreekt de Japanner met Polygon, waar hij ontnuchterend aangeeft: "Een remake van Final Fantasy VII en andere delen uit het PSone-tijdperk is voor iOS en Android op technologisch gebied erg lastig. Dat vraagt veel meer geheugen en processorsnelheid [dan een 2D-game]. Misschien dat het mogelijk is binnen de komende jaren, maar het hangt ook af van het succes van het Legacy-project."

Met het Legacy-project brengt Square Enix de Final Fantasy-games naar mobiele telefoons en tablets. Tot dusver zijn de games ook in Europa gelanceerd. De eerstvolgende titel is Final Fantasy IV: The After Years, een volledige 3D-remake van het vervolg op Final Fantasy IV.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties