Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Tomb Raider reboot verzet naar 2013

Lara kan de boom in!

Lara Croft? Wie is er niet groot mee geworden? Alhoewel de gameserie de tand des tijds niet geheel ongeschonden heeft doorstaan blijven de Tomb Raider games een invloedrijke reeks. Onze interesse werd dus ook wel gewekt toen we vorig jaar de fantastische beelden zagen van de reboot die de gameplay flink op de schop nam en zou moderniseren. Ontwikkelaar Crystal Dynamics beloofde nog dat we in 2012 opnieuw zouden kunnen slingeren en springen maar helaas hebben ze die belofte moeten intrekken: Tomb Raider is vertraagd naar het eerste kwartaal van 2013.

Als verklaring geeft studiohoofd Darrell Gallagher de nieuwe koers die Lara heeft gekozen: "We doen op dit moment dingen die compleet nieuw zijn in de Tomb Raider serie. De extra tijd die we nu nemen geeft ons de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten. De game verdient niets minder dan die extra zorg", zei Gallagher.

"We willen een game afleveren die van de hoogste kwaliteit is. Om dit te verwezenlijken hebben we een paar extra maanden nodig dus moeten we de releasedatum helaas verplaatsen".

Gallagher gaf aan dat het ontwikkelteam twee doelen heeft gesteld: "Ten eerste willen we gamers verrassen en enthousiast maken". Het tweede doel is niet minder ambitieus: "We willen we met Tomb Raider het beste spel dat we ooit hebben gemaakt neerzetten. Dit moet iets worden waar we ontzettend trots op kunnen zijn".

Wel is er een nieuwe screenshot geleverd waarin Lara in een boom vecht met een anonieme huurling. Check het Tomb Raider blog voor meer details.

De E3 2011 impressie van Tomb Raider

Getagged als

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen