Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum steampunk game The Swindle bekend

Hack en steel in procedureel genereerde omgevingen.

De releasedatum van steampunk roguelike game The Swindle van Size Five Games is vandaag bekendgemaakt.

De game is vanaf 28 juli verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Vanaf 31 juli is deze te downloaden voor de Xbox One en later op een momenteel nog onbekende datum ook uit voor de Wii U.

In The Swindle draait het om zo geruisloos mogelijk allerhande objecten te stelen en te kraken. Het speelt zich af in verschillende procedureel genereerde omgevingen waar vooral de tikkende klok je grootste vijand is. Je investeert na elk level in nieuwe upgrades voor de volgende klus.

De ontwikkelaar omschrijft de game zelf als een kruising tussen Deus Ex en Spelunky. Het roguelike aspect van de game uit zich voornamelijk in een permadeath-systeem: als je dood bent, moet je opnieuw beginnen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Lenne Kuin

Redacteur

Rolt nog met regelmaat diverse huis- en tuinartikelen in Katamari Damacy op. Verliest zich echter ook met gemak in role-playing games en point-and-click adventures.

Reacties