Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Splatoon bekendgemaakt

Speciale amiibo ook aangekondigd.

Verf-shooter Splatoon komt op 29 mei in Europa uit. Dat maakt Nintendo bekend tijdens de nieuwste Nintendo Direct-uitzending.

Splatoon is een shooter met een twist. Je bestuurt in de game zogenaamde Inklings die met verfpistolen de spelwereld inkleuren. Je kan op de door jou ingekleurde gebieden in een inktvis veranderen om zo snel van plek naar plek te bewegen.

Nintendo heeft nu de Battle Dojo Mode voor Splatoon aangekondigd. Dit is een één op éénmodus waarin de ene speler de Wii U gamepad gebruikt terwijl de andere via het tv-scherm speelt. Het doel in Battle Dojo is om zo veel mogelijk ballonnen kapot te schieten.

Er zijn tevens een aantal Amiibo voor Splatoon bekendgemaakt. Je hebt keuze uit een mannelijke of vrouwelijke Inkling en een groene inktvis. Deze Amiibo voegen nieuwe missies aan Splatoon toe.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties