Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum nieuwe Destiny-uitbreiding gelekt

The Taken King mogelijk uit in september.

Nieuwswebsite Kotaku heeft naar eigen zeggen marketingmateriaal voor de nieuwe uitbreiding van Destiny bemachtigt. Destiny: The Taken King zou uitkomen op 15 september en veertig dollar kosten. De uitbreiding bevat volgens de gameswebsite onder andere een nieuwe raid en drie nieuwe speelbare subklassen voor je Guardian.

De drie speelbare klassen in Destiny krijgen daarbij elk een nieuwe onderverdeling. Warlocks ontketenen een Arc bliksemstorm, Hunters krijgen een Void gravity boog en Titans kunnen hun vijanden te lijf gaan met een vlammende Solar hameraanval. Dat vervolledigt het aanbod van elementen voor iedere klasse.

Ruimteschepen van een verdwenen buitenaards ras uit Destiny.

Gewapend met je nieuwe superkrachten kan je de nieuwe Raid betreden. Deze leidt je naar Hive-oppergod Oryx, de vader van Crota. De laatstgenoemde was de eindbaas van de raid in Destiny's eerste uitbreiding, The Dark Below. Oryx zou vergezeld worden door een nieuw vijandelijk ras genaamd The Taken. In eerdere concept-art was een mysterieus ras te zien dat de volledige game uiteindelijk niet haalde, het is mogelijk dat Bungie deze nu in de game loslaat.

Volgens eerdere geruchten zou de nieuwe uitbreiding daarnaast ook twaalf nieuwe verhaalmissies, vier Strikes en zes multiplayermaps bevatten. Het onlangs uitgekomen House of Wolves kwam twee maanden later op de markt dan voorspeld en bevatte geen nieuwe raid.

Ontwikkelaar Bungie heeft laten weten aanwezig te zijn op de E3-beurs.

Bekijk op YouTube

Read this next