Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Releasedatum Need for Speed gelekt

Racegame heeft een open spelwereld.

Microsoft maakt op de online productpagina van Need for Speed per ongeluk de releasedatum van Ghost Games' nieuwe racer bekend: 3 november 2015. De pagina in kwestie is inmiddels weer teruggetrokken, maar niet voordat er een screenshot van was genomen.

Nu is ook bekend dat Need for Speed zich afspeelt in 'Ventura Bay,' een open spelwereld die je alleen bij maanlicht ziet. Volgens de productbeschrijving speelt de hele game zich namelijk 's nachts af. Ventura Bay bestaat in elk geval uit een stadsgedeelte, een haven en gebergte.

In de game stel je zelf je wagens samen, en kies je uit vijf speelstijlen. Speed, Style, Build, Crew en Outlaw. In elk van die stijlen is 'reputatie' te verdienen, die je nodig hebt om het ultieme race-icoon te worden.

Electronic Arts onthulde Need for Speed al eerder als een reboot voor de langlopende racereeks. Direct werd de associatie gemaakt met Need for Speed Underground, waar deze nieuwe game volgens de uitgever zelf veel van wegheeft.

Need for Speed is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game draait op de Frostbite-engine, die ook wordt gebruikt voor de Battlefield-games en het aankomende Star Wars: Battlefront.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Need for Speed

PS4, Xbox One, Nintendo GBA, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties