Skip to main content

Releasedatum Final Fantasy 15 bekend

Plus vele andere details onthuld tijdens livestream.

Square Enix heeft tijdens het Uncovered Live Event van Final Fantasy 15 onthuld dat de game op 30 september uitkomt.

Tijdens de conferentie is aangegeven dat Final Fantasy 15 "terugkeert naar zijn roots als uitdagende, grensverleggende game". Square Enix laat ook weten dat er een film en een serie in ontwikkeling zijn.

Brotherhood: Final Fantasy 15 is een anime-serie van vijf afleveringen. De serie vertelt het achtergrondverhaal van de vier hoofdpersonages en is te zien op YouTube. Tevens is de CG-film Kingsglaive aangekondigd, die focust op het koninkrijk Lucis.

Er zijn ook twee nieuwe games aangekondigd. De minigame Justice Monsters Five lijkt op een kruising tussen een flipperkast en een RPG. De minigame is in het spel te vinden, maar komt ook naar Android, iOS en de Windows 10 Store.

De tweede game is Platinum Demo. De demo laat geen segment zien uit de uiteindelijke game, maar is een losstaand verhaal dat focust op Noctis en het vechtsysteem. De demo is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One en ontgrendelt Carbuncle voor de game.

De game is nu te bestellen en er zijn twee speciale edities beschikbaar. De Deluxe Edition komt in een steelbook en bevat tevens de film. De Ultimate Collector's Edition heeft een gelimiteerde oplage van 30.000 en bevat onder andere de soundtrack en een figuur van Noctis.

Als allerlaatste aankondiging is onthuld dat de auto waarin je rondrijdt in de game kan transformeren naar een airship. Final Fantasy 9 was tot nu toe de laatste game in de serie waarin je een airship bestuurt.

Final Fantasy 15 komt uit op de PlayStation 4 en Xbox One. De game is in 2006 als Final Fantasy Versus 13 aangekondigd.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Read this next