Skip to main content

Releasedatum Atelier Sophie bekend

Komt uit op de PlayStation 4 en PlayStation Vita.

De Europese releasedatum van Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book is op 10 juni 2016. Dit laat uitgever Koei Tecmo weten.

De Japanse role-playing game komt beschikbaar als fysieke editie voor de PlayStation 4. Op de PlayStation Vita is de game enkel digitaal bescjolbaar.

De PlayStation 4-versie lanceert ook als Collector's Edition met daarin een fysiek exemplaar van de game, een hardcover art book, de originele soundtrack op twee discs, een poster en vijf mini prints. Dit alles krijg je in een speciale doos.

In de JRPG speel je Sophie, een alchemiste uit Kirchen Bell die ontdekt dat ze een boek heeft met een ziel. Dit boek leert haar meerdere technieken binnen de alchemie. Samen ontdekken ze hoe het boek tot stand is gekomen en proberen de ziel in het boek terug te brengen naar zijn oorspronkelijke menselijke gedaante.

Ontwikkelaar Gust probeert een nieuwe weg in te slaan ten opzichte van oudere titels zoals Atelier Rorona Plus. De studio voegt met het aankomende deel nieuwe elementen toe aan de gameplay om zo een 'nieuwe standaard voor de Atelier-serie' neer te zetten.

Zo is het alchemie-systeem waarmee je ingrediënten combineert tot nieuwe drankjes of items compleet herbouwd. Sophie bedenkt ook nieuwe recepten tijdens gevechten, door nieuwe gebieden te betreden, of tijdens speciale gebeurtenissen.

Bekijk op YouTube

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Read this next