Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Release Pokémon Sword en Shield bekend

En mijn bijl!

De Pokémon Sword en Shield release is bekendgemaakt. Bekijk hier de nieuwe trailer met de Wild Area, het Dynamax-systeem en meer.

Nintendo en The Pokémon Company maken bekend dat Pokémon Sword en Pokémon Shield op 15 november lanceren voor de Nintendo Switch. De games zijn afzonderlijk te koop, maar er komt ook een Double Pack uit met beide games in één doos.

Tijdens een speciaal ingelaste livestream maakte de ontwikkelaar meer details bekend. Zo bestaat een deel van de Galar-regio uit de Wild Area, een open gebied waar wilde Pokémon vrij rondlopen. Welke je tegenkomt hangt onder meer af van het weer en de tijd van de dag. Voor het eerst in een Pokémon-game kun je hier de camera vrij bewegen.

Gevechten staan nu deels in het teken van het nieuwe Dynamax-systeem. Daarmee zijn Pokémon eens per gevecht reusachtig te maken, waar ook extra sterke moves bij horen. Met name gym-gevechten staan hiervan in het teken. Maar ook de zogeheten Max Raid Battles, een multiplayer-modus waarin je het zowel online als offline samen met vrienden opneemt tegen sterke tegenstanders.

De legendarische Pokémon van dienst zijn Zacian en Zamazenta, wolven die een zwaard en een schil voorstellen. Andere nieuwe Pokémon die je in bovenstaande video voorbij ziet komen, zijn Wooloo, Corviknight, Drednaw en Gossifleur plus Eldegoss-evolutie. Ook Pokémon uit vorige generaties komen in Galar voor.

Grookey, Scorbunny en Sobble zijn de Pokémon Sword en Shield starters van dienst.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties