Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Release nieuwe Mirror's Edge begin 2016

Ook nieuwe Need For Speed en Plants vs. Zombies op de planning.

De nieuwe Mirror's Edge game komt in het eerste kwartaal van 2016 uit. Dit heeft Electronic Arts bekendgemaakt tijdens de presentatie van diens kwartaalcijfers.

De uitgever blikt daarin niet alleen terug op het fiscale jaar 2015 (FY2015), maar kijkt met het oog op het fiscale jaar 2016 (FY2016) ook alvast vooruit. Zo staat in een lijst met aangekondigde games bij het vierde kwartaal van FY2016 de titel Mirror's Edge. Veel details geeft de uitgever niet, maar wel is duidelijk dat de game dan ergens tussen 1 januari en 31 maart 2016 gepland staat.

De game is momenteel in ontwikkeling bij DICE. Los van wat vroege beelden van de nieuwe Mirror's Edge is er nog niet veel bekend over de game. Wel is bekend dat het om een prequel gaat, Faith wederom een hoofdrol heeft en de game veel parkour-elementen bevat.

Daarnaast is in dezelfde presentatie van Electronic Arts te zien dat er ook nieuwe Need For Speed en Plants vs. Zombies games op de planning staan. Plants vs. Zombies komt in dezelfde periode als de nieuwe Mirror's Edge uit, terwijl Need For Speed in het laatste kwartaal van 2015 moet uitkomen. Beide games zijn echter nog niet officieel aangekondigd.

Update: tijdens E3 2015 werd een Mirror's Edge Catalyst trailer getoond en de officiële Mirror's Edge Catalyst releasedatum bekendgemaakt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties