Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Release Far Cry 5 bekend

Als ook een hoop info over de gameplay.

Ubisoft maakt bekend dat Far Cry 5 op 27 februari 2018 lanceert voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De uitgever toont de eerste gameplay in onderstaande trailer. Je speelt als hulpsherrif die het in het hedendaagse Montana opneemt tegen een religieuze sekte. Dominee Joseph Seed is daarbij de slechterik die het fictieve Hope County onderdrukt.

Voor het eerst in een Far Cry-game kun je zelf kiezen of je als mannelijk of vrouwelijk personage speelt, waarbij je ook je huidkleur kunt bepalen. Een belangrijk onderdeel van de game is dit keer het rekruteren van andere personages (Guns for Hire) en dieren (Fangs for Hire) die aan je zijde vechten.

Ook voertuigen maken deel uit van de gameplay, waaronder gevechtsvliegtuigen, boten, monster trucks en buggy's. De hele game is in je eentje of met een andere speler te doorlopen. Daarnaast maak je zelf levels met de Map Editor. Op de PlayStation 4 krijg je er een gratis skin pack bij, op de pc en Xbox One speel je die vrij via de Ubisoft Club.

Wie de game alvast besteld krijgt de Doomsday Prepper Pack en de Additional Chaos Pack er als pre-order bonus bij. Die eerste bestaat uit de Doomsday Prepper outfit, Doomsday 1911 Handgun en de Doomsday Van. De tweede bevat vier molotov cocktails, vier maal 'animal bait', vier 'fast buffs' en vier 'furious buffs'.

Ook zijn een Deluxe en Gold Edition aangekondigd. De Deluxe Edition bevat de Big game Hunter Pack en de Ace Pilot Pack. De eerste omvat de Big Game Hunter compoundboog, de Big Game Hunter ATV en de Big Game Hunter outfit. De tweede een Ace Pilot 1911 handgeweer, de Ace Pilot Helikopter en de Ace Pilot outfit.

De Gold Edition bevat tot slot alles van de Deluxe Edition, maar geeft daarnaast ook toegang tot de Season Pass. Daarmee krijg je op den duur 'extra verhalen, content en gear'.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties