Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Release Diablo III lijkt nog ver weg

Sommige stukken worden nog gemaakt.

Slecht, maar tegelijk ook goed nieuws voor iedereen die naar Diablo III uitkijkt. Blizzard laat namelijk weten dat ze nog steeds volop met de ontwikkeling bezig zijn van het in 2008 aangekondigde spel - lange productietijd levert in het geval van Blizzard meestal een nagenoeg perfecte game op. Aan de andere kant wil dat ook zeggen dat de release van het spel nog niet bepaald dichtbij komt.

Jay Wilson, de director van Diablo III, liet in een interview weten dat het spel momenteel in een "pre-polish stage" zit. "Op dit moment bekijken we het spel in zijn geheel," liet de man tijdens de afgelopen Gamescom weten. "We trachten genoeg content klaar te maken zodat we alles tegelijk van een laagje digitaal vernis kunnen voorzien."

Blizzard heeft op dit moment al een goed idee hoeveel monsters, classes en items er in de finale versie van Diablo III te vinden zullen zijn, maar op het vlak van quests en de verhaallijn moeten er nog enkele plooien gladgestreken worden. "Het verhaal en de quests hebben voorlopig nog niet het kwaliteitsniveau waarop we mikken met Diablo III, dus daaraan werken we momenteel nog," aldus Wilson.

Om nog met wat vage termen te gooien: Wilson vertelde dat het team achter het spel ondertussen uit de "discovery mode" geraakt is. "We voegen nog steeds nieuwe monsters toe en we werken nog aan de eindbazen. Sommige daarvan zijn zelfs nog niet eens gemaakt," zei hij. Wel voegde de man er snel aan toe dat de ontwikkelaars "snel aan het bouwen zijn" aan al deze dingen. Afsluiten deed Wilson met het nieuws dat deeltje drie "ongeveer even groot" zal zijn als Diablo II.

Wij verwachten dat Diablo III in de loop van 2012 het licht zal zien. Blizzard zou dit jaar wel nog de derde uitbreiding voor World of Warcraft, met name Cataclysm, uitbrengen. Ook het oerdegelijke StarCraft II: Wings of Liberty zag dit jaar al het licht.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties