Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Release Darksiders: Warmastered Edition voor Wii U bekend

Beter laat dan Nordic.

Uitgever THQ Nordic maakt bekend dat de Wii U-versie van Darksiders: Warmastered Edition vanaf 23 mei verkrijgbaar is voor een adviesprijs van 19,99 euro. De opgepoetste versie van de eerste Darksiders-game lanceerde november vorig jaar al voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Om de Wii U-variant te optimaliseren, was meer tijd nodig.

De resolutie van Darksiders is in de Warmastered Edition verhoogd van 720p naar 1080p. Op de Wii U betreft de framerate daarbij 30 frames per seconde, op de andere platformen 60 frames per seconde. Verdere grafische verbeteringen zijn er onder meer op het gebied van schaduwen en hogere resoluties voor de textures.

Het is de eerste keer dat het eerste Darksiders-deel op de Wii U speelbaar is. Darksiders 2 was daarentegen een launch-titel voor die spelcomputer. Deze werd in 2015 opgevolgd door de Darksiders 2: Deathinitive Edition. Oorspronkelijk zouden er vier Darksiders-delen uitkomen, maar ontwikkelaar Vigil Games werd ontbonden nadat THQ failliet ging.

Nordic Games kocht de Darksiders-rechten op en gaat inmiddels verder onder de naam THQ Nordic. Tot op heden zijn enkel oude delen opnieuw uitgebracht onder deze uitgever, hoewel het bedrijf meermaals aangaf interesse te hebben in een derde Darksiders-deel.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties