Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Reggie Fils-Aimé: "Nintendo werkte aan platformoverschrijdende toegankelijkheidscontroller"

Gebruikt de Xbox Adaptive Controller als springplank.

Voormalig Nintendo of Amerika-CEO Reggie Fils-Aimé zegt in een interview met Inverse dat Nintendo drie jaar geleden aan een platformoverschrijdende controller voor pc, Switch, PlayStation en Xbox-consoles voor mensen met een fysieke beperking werkte.

Fils-Aimé weet niet of Nintendo daar momenteel nog mee bezig is. Het idee dat de controller universeel is en kan worden aangepast aan "de fysieke capaciteiten van de speler" vindt hij de beste oplossing die de gameindustrie kan bieden aan spelers met een fysieke handicap.

"De Xbox Adaptive Controller diende als een springplank voor deze controller."

Naast de controller heeft de voormalige CEO het ook over zijn visie rond de metaverse en het gebrek aan diversiteit in de industrie. Het volledige interview met Reggie Fils-Aimé vind je terug op de Inverse-website.

In ander Nintendo-gerelateerd nieuws ontdek je dat Joy-Cons nu worden ondersteund op Steam en dat Wave Race 64 binnenkort naar de Nintendo Switch Online-bibliotheek komt.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties