Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Reeds plannen voor Alan Wake 2

Deel één is nog niet eens te koop!

Mikko Rautalahti, een ontwikkelaar bij Remedy verantwoordelijk voor het binnen enkele dagen uitkomende Alan Wake, heeft in een interview laten weten dat hij "zin heeft" om een vervolg te maken. Zeker nu hij de review gelezen heeft die stilaan naar buiten aan het sijpelen zijn rond het spel.

"Wel, het is zeker geen geheim dat we een tweede spel willen mocht het eerste deel het goed doen," laat de man weten. "Gezien Alan Wake nog niet in de winkels ligt blijft dat uiteraard een hypothetische uitspraak, maar tot nu toe lijken de reviews positief te zijn. Gemiddeld scoort Alan Wake tussen de acht en negen op tien - behalve bij Eurogamer, waar de game een zeven kreeg - en dat maakt ons blij."

Later vandaag gaf ook Oskari Hakkinen, het hoofd van de Alan Wake franchise, aan dat een vervolg zeker mogelijk is. Meer zelfs; het verhaal voor Alan Wake 2 zou al geschreven zijn gezien de studio perfect weet "waar ze naartoe willen met het script". Toch wil Hakkinen eveneens duidelijk maken dat een tweede deel er enkel komt mocht het origineel goed verkopen.

Zin in Alan Wake 2? Koop dan eind deze week het eerste deel, dat is de boodschap van Remedy!

Getagged als

Reacties