Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Redesign Wii U controller gespot

Schijfjes maken plaats voor pookjes

Een medewerker van Traveller's Tales heeft een afbeelding van een Wii U controller getweet die enkele aanpassingen kent ten opzichte van Nintendo's eerste onthulling. De afbeelding is van het Twitterkanaal verdwenen maar is -natuurlijk- gewoon elders online weer opgedoken.

De opvallendste verandering is de aanpassing van de analoge schijfjes. Eerder waren deze nog te vergelijken met die van de 3DS, maar op de foto zijn nu volwaardige analoge pookjes te zien. Daarnaast zijn de start- en select knop verhuist en is er een mysterieus vierkant knopje toegevoegd onder de vierpuntsdruktoets. Het Wii U logo is nu duidelijk aanwezig, wat suggereert dat Nintendo's nieuwe console ook daadwerkelijk zo blijft heten.

Het gerucht gaat dat deze nieuwe controller te zien is tijdens de E3 van de komende maand, wanneer Nintendo deze officieel onthult. Dan hopen we ook meer te zien van de bijzondere multiplayermogelijkheden die het touchscreen met zich meebrengt.

Het redesign

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties