Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 wapens - De beste guns, ammo en customizations

Een lijst van de beste wapens in RDR2 en waar je ze kan vinden.

Het is geen verrassing dat voor elke revolverheld in het Wilde Westen wapens zeer belangrijk zijn. De beste wapens in Red Dead Redemption 2 vinden is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Er is niet zozeer een wapen dat zonder twijfel de allerbeste in zijn klasse is. Het heeft vooral met persoonlijke voorkeuren te maken. Heb je bijvoorbeeld liever hoge damage, of ga je toch voor hoge rate of fire?

Hieronder leggen we onze keuzes uit hoe je de beste wapens krijgt, geven we een lijst van van de zeldzaamste wapens en leggen we meer over weapon modifications uit. Kortom, hier lees je alles wat je over wapens in Red Dead Redemption 2 moet weten.

Op deze pagina:

Red Dead Redemption 2 beste revolvers en waar ze te vinden

Er zijn nogal wat revolvers in Red Dead Redemption 2. De revolver is echter wel een van de lastigste klasse wapens om te ranken. Er zijn nogal wat verschillen in vuursnelheid, schade en nauwkeurigheid. Welke je het beste vindt, is uiteindelijk afhankelijk van je eigen voorkeuren. Toch vind je hier een selectie van de beste revolvers en eventuele alternatieven.

Het beste revolver wapen in Red Dead Redemption 2

Wapen naam: Schofield Revolver

 • Customisable: Ja
 • Details: Iets meer damage en accuracy in vergelijking met de standaard Cattleman Revolver, maar in ruil heeft deze wel een iets lagere rate of fire en tragere reload speed. Zijn sterkte ligt echter in de customisability. Je kan haast alles verbeteren, zoals de barrel rifling (de loop) of een sight.
 • Waar te vinden: Te kopen bij de gunsmith na de Chapter 2 missie "Blessed are the Meek" of door de achterkamer van de dokter in Valentine te beroven.

Andere sterke, unieke of zeldzame revolvers in Red Dead Redemption 2

Naast de Schofield zijn er nog een aantal andere interessante revolvers. Onze favoriete alternatief is de Double-Action Revolver. Die heeft een zeer hoge rate of fire en reload speed, maar dat gaat wel ten koste van accuracy en damage. Dat kun je compenseren door de grip en barrel aan te passen.

De Double-Action Revolver vind je in elke gunsmith na Chapter 2 missie A Strange Kindness, of via de treasure hunt in GTA Online.

Red Dead Redemption 2 beste pistolen en waar ze te vinden

Er zijn in Red Dead Redemption 2 minder pistols dan revolvers. Toch zitten er een aantal zeer nuttige bij.

De beste pistolen wapens in Red Dead Redemption 2

Wapen naam: Semi-Automatic Pistol

 • Customisable: Ja
 • Details: De Semi-Automatic Pistol heeft semi-automatic fire. Dat houdt in dat je niet zelf de pin achterover moet halen. Dit wapen heeft de hoogste rate of fire van alle wapens. Ook scoort het pistool hoog op reload time en accuracy.
 • Waar te vinden: Dit wapen koop je na de Chapter 4 missie The Joys of Civilization in de Valentine en Saint Denis gunsmiths.

Andere sterke, unieke of zeldzame pistolen in Red Dead Redemption 2

Een andere bijzondere pistol is de Volcanic Pistol. Het brengt, zoals de naam van de gun al doet vermoeden, flinke damage toe. Echter heeft de pistol een lage rate fire en een kleinere magazijn, waardoor het meer op een krachtige revolver of accurate sawn-off shotgun lijkt dan op een pistol.

De Volcanic Pistol vind je na het eerste hoofdstuk in elke gunsmith. Heb je de Red Dead Redemption 2 Special Edition en Ultimate Edition in huis? Dan krijg je het wapen gratis.

Red Dead Redemption 2 beste shotguns en waar ze te vinden

Er zijn in Red Dead Redemption 2 de nodige shotguns te vinden. Hier vind je onze favorieten.

De beste shotgun in Red Dead Redemption

Wapen naam: Semi-Automatic Shotgun

 • Customisable: Ja
 • Details: Er is in deze klasse wapens een tegenhanger van de Semi-Automatic Pistol - en wat voor een! Dit monster heeft niet alleen hoge damage, maar ook de hoogste fire rate van alle shotguns die we tot nu toe tegengekomen zijn. Een absoluut beest van close range.
 • Waar te vinden: De Semi-Automatic Shotgun koop je later in de game bij elke gunsmith, maar is ook ergens gratis op te pikken. Ga voorbij Valentine naar het westen, totdat je Wallace Station op de map ziet staan. Ga van dat station ietsje naar het westen en vervolgens ietsje naar het noorden. Aan het einde van het zandweggetje vind je Watson's Cabin. Ga in degene met de chagrijnige vrouw erin en ga vervolgens met de ladder naar beneden aan de achterkant van de hut. Daar vind je het wapen op de tafel bij de ladder.

Andere sterke, unieke of zeldzame shotguns in Red Dead Redemption 2

Een wapen met de naam Rare Shotgun belooft veel goeds. Dit is een unieke, aangepaste versie van de standaard Double-Barreled Shotgun. Het doet meer damage dan menig andere shotgun, maar de keerzijde van de medaille is dat je het niet kunt upgraden.

Je krijgt dit wapen nadat je special character Hermit hebt gedood. Je vindt haar in een blokhut helemaal in de noordwestelijke hoek van Big Valley, West Elizabeth.

Red Dead Redemption 2 beste rifles en repeaters, en waar te vinden

Rifles en Repeaters zijn er in overvloed in de game. Lastig een keuze te maken? Hieronder lees je wat onze favorieten zijn.

De beste rifle of repeater in Red Dead Redemption 2

Wapen naam: Bolt Action Rifle

 • Customisable: Ja
 • Details: Dit grendelgeweer heeft een lage rate fire, maar maakt dat gebrek met zijn hoge damage en accuracy meer dan goed. Daarnaast kun je er een scope opzetten en het wapen in een sniper veranderen.
 • Waar te vinden: De Bolt Action Rifle krijg je tijdens de Chapter 3 missie Preaching and Forgiveness.

Andere sterke, unieke of zeldzame rifles en repeaters in Red Dead Redemption 2

Er zijn voor de rest niet hele unieke rifles en repeaters in de game te vinden. Toch is de Lancaster Repeater met zijn hoge fire rate de moeite waard. Daarnaast is er de klassieke Springfield Rifle, die een prima alternatief is wanneer je vroeg in de game nog niet over de Bolt Action Rifle beschikt.

De Lancaster Repeater krijg je gedurende Chapter 2, terwijl de Springfield Rifle in elke gunsmith verkrijgbaar is.

Red Dead Redemption 2 beste sniper rifles en waar ze te vinden

Met maar drie stuks zijn sniper rifles schaars in Red Dead Redemption 2. Desalniettemin komen ze allemaal goed van pas.

The best sniper rifle weapon in Red Dead Redemption 2

Wapen naam: Rolling Block Rifle

 • Customisable: Ja
 • Details: De Rolling Block Rifle is misschien de meest standaard sniper, maar kun je in tegenstelling tot de andere snipers naar smaak aanpassen. Daarnaast is het wapen redelijk snel verkrijgbaar.
 • Waar te vinden: Deze sniper rifle koop je bij de gunsmiths nadat je Chapter 2 missie The Sheep and the Goats voltooid hebt.

Andere sterke, unieke of zeldzame sniper rifles in Red Dead Redemption 2

De Carcano heeft een hogere fire rate en reload speed dan de Rolling Block, maar doet minder damage en is bovendien pas veel later in de game verkrijgbaar. Ook is er een Rare Rolling Block Rifle die je net als de Rare Shotgun niet kunt aanpassen of upgraden, maar wel unieke gravering heeft.

De Carcano Rifle is pas laat in de game verkrijgbaar. De sniper rifle is na Chapter 6 missie Goodbye, My Friend in alle gunsmiths te koop. De Rare Rolling Block Rifle kun je alleen krijgen door in Chapter 3 missie Magicians for Sport de sniper in de schuur te doden.

Red Dead Redemption 2 beste throwable wapens en waar ze te vinden

Onder het brede assortiment wapens bevinden zich ook werpwapens, die vooral handig zijn als je stealth te werk gaat.

Het beste throwable wapen in Red Dead Redemption 2

Wapen naam: Ancient Tomahawk

 • Customisable: Nee
 • Details: Je doet sowieso flinke damage met een werpwapen, maar de Ancient Tomahawk spant de kroon. Toch is de uitstraling van de strijdbijl waarom je dit wapen absoluut moet hebben.
 • Waar te vinden: De Ancient Tomahawk vind je ten oosten van Calumet Ravine - net iets boven het meest oostelijke gedeelte van het water - in het noorden (Ambarino) van de map. De bijl zit vast in een houtstronk, die tegen een houten paal aan leunt.

Andere sterke, unieke of zeldzeame throwable wapens in Red Dead Redemption 2

Hoewel de meeste werpwapens evenveel damage doen, vind je deze unieke bijl in een oude Vikingen-ruïne ten noorden van Annesburg, in het bos aan de westkant van de rivier. Daar kun je tevens een Viking Helmet vinden die je kunt dragen. Laat gerust de barbaar in je los.

Red Dead Redemption 2 beste melee wapens en waar ze te vinden

Tot slot zijn we bij de beste melee wapens in Red Dead Redemption 2 beland. Deze moet je eigenlijk alleen maar als laatste hulpmiddel gebruiken, maar kunnen soms van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je geen munitie meer hebt of vijanden te dichtbij komen.

Het beste melee wapen in Red Dead Redemption 2

Wapen naam: Machete

 • Customisable: Nee
 • Details: Hoewel alle melee wapens ongeveer dezelfde hoeveelheid schade toebrengen, doet de machete net iets meer damage. Dus daarom is dit simpelweg het beste wapen in zijn klasse.
 • Waar te vinden: De machete koop je van een Fence, maar is niet direct van het begin verkrijgbaar.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook hebben we alle Red Dead Redemption 2 cheats voor je!

Red Dead Redemption 2 wapen modifications en upgrades uitgelegd

Het oog wil ook wat, dus je kunt in Red Dead Redemption 2 je wapens modden. gelukkig is dat vrij simpel. Hieronder vind je een overzicht van alle modifications die je kunt kopen en invloed hebben op de statistieken van je wapen (puur cosmetische upgrades vind je hier dus niet terug.

Wapen modUpgradeMogelijk op type wapen
Improved RiflingVerhoogt rangeRevolvers
Pistolen
Repeaters
Rifles
Snipers
Long BarrelVerhoogt accuracyRevolvers
Pistolen
Shotguns
(uitgezonderd Sawed-Off)
Iron SightsVerhoogt accuracyRevolvers
Pistolen
Shotguns
Rifles
Snipers
(Uitgezonderd Rolling Block en Carcano)
Short ScopeKleine zoom Repeaters
Rifles
Sniper Rifles
Medium ScopeMedium zoomRifles
Sniper Rifles
Long ScopeSterke zoomSniper Rifles

Wil je trouwens door een scope gluren? Als je er eentje op je wapen hebt zitten, druk dan tijdens het aimen op Down op de D-Pad.

Er zijn daarnaast nog andere upgrades. Wanneer je je holster verbeterd of een wrap aan je wapen toevoegt, hoef je het minder vaak schoon te maken. Scheelt je weer kostbare tijd.

Betere kwaliteit kogels kost niet zo gek veel meer, maar kunnen wel het verschil maken. Als je dan toch bezig bent: indien mogelijk, koop Express Bullets voor extra damage bij hits.

Gunsmiths hebben ook attributen als Gun Belts en Bandoliers, waarmee je je ammo capacity van bepaalde wapens vergroot. Je moet sowieso langs de gunsmith om een van de bovenstaande upgrades te doen. Je vindt er eentje early-game in Valentine, maar later ook in grote stadjes zoals Saint Denis. Zoek gewoon naar het pistool-icoontje op de minimap. In zo'n wapenwinkel praat je vervolgens met de winkelbediende en bekijk je de catalogus voor het aanbod.


Terug naar: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Je vindt dit waarschijnlijk ook interessant: Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4 en Xbox One - lijst met alle codes


Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties