Skip to main content

Red Dead Redemption 2 pc release bekendgemaakt

Yeehaw!

Rockstar Games maakt bekend dat Red Dead Redemption 2 op 5 november lanceert voor de pc. Tot op heden was de game enkel uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie is tijdelijk exclusief verkrijgbaar via de onlangs geïntroduceerde Rockstar Games Launcher en de Epic Games Store. In december volgt de Steam-release.

Wie de game tussen 9 oktober en 22 oktober alvast bestelt, mag twee extra Rockstar-games uitkiezen als pre-orderbonus. Het aanbod bestaat uit verscheidene Grand Theft Auto-games (GTA 3, Vice City en San Andreas), Bully: Scholarship Edition, L.A. Noire: The Complete Edition en Max Payne 3: The Complete Edition. Je krijgt automatisch een upgrade naar de Premium Edition en de Special Edition en Ultimate Edition zijn met korting te koop.

Buiten die specifieke periode om zijn er ook nog andere pre-orderbonussen beschikbaar die je helpen in Red Dead Redemption 2 zelf, zoals de Outlaw Survival Kit, de War Horse en een smak geld om in-game te spenderen. Je krijgt dan ook 50 Gold Bars om te gebruiken in Red Dead Online. Deze online modus is namelijk ook direct speelbaar op de pc.

Volgens Rockstar Games is er sprake van grafische en technische verbeteringen, maar verder wordt daar niet op ingegaan. Op consoles haalt Red Dead Redemption 2 maximaal 30 frames per seconde. Mogelijk is met de pc-versie 60 fps haalbaar. Er zijn nog geen bewegende beelden getoond. Onlangs werd wel nog duidelijk dat Red Dead Redemption 2 geen singleplayer DLC krijgt.

Read this next