Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 paarden: bonding, saddling en nieuwe paarden temmen

Zo vang je nieuwe paarden en tem je ze in Red Dead Redemption 2.

Paarden zijn een essentieel deel van je dagelijkse leven in Red Dead Redemption 2. Ze zijn niet enkel je voornaamste manier van transport, ze zijn ook een extensie van jezelf, met hun eigen statistieken en noden die onderhouden en geoptimaiseerd moeten worden naarmate je verder speelt.

We leggen hier uit hoe je paarden temt, je bonding level verhoogt, nieuwe paarden vindt en alle andere zaken die je moet weten over de paarden van Red Dead Redemption 2.

Op deze pagina:

Hoe nieuwe paarden in Red Dead Redemption 2 krijgen en een paard opzadelen

Er zijn verschillende manieren waarop je nieuwe paarden kan krijgen in Red Dead Redemption 2: je kan ze kopen, je kan ze stelen, en je kan een wild paard vangen en temmen.

Paarden kopen en stelen zijn vrij voor de hand liggend. Paarden kan je kopen in de stallen die je voor het eerst uitgelegd krijgt in de missie 'Exit Pursued By a Bruised Ego' in het begin van Chapter 2. Stallen kan je vinden in de grotere steden van RDR2 en zijn op de map te zien.

Paarden kan je ook stelen, zolang ze niet vastgemaakt zijn of al eigendom zijn van een ander lid van de bende. Je kan ze ook 'vinden' na het ontmoeten van een 'stranger'.

Als een paard bang is, moet je er heel voorzichtig naartoe gaan en vervolgens de linker schouderknop ingedrukt houden. Je kan het paard dan kalmeren door op Vierkantje (PS4) of X (Xbox One) te drukken. Druk op die knop terwijl je langzaam het paard benaderd en het paard zou je naderbij moeten laten komen.

Hoe een 'main horse' kiezen en opzadelen

Om een paard je standaardpaard te maken, moet je je zadel op het paard krijgen. Neem het zadel vast en benader dan het paard dat je wil. Druk 'omhoog' op de D-pad om het zadel op het paard te leggen. Je hebt maar één zadel en je kan er niet meer dan dat krijgen in de game. Dat betekent dat je dus maar één 'standaard' paard hebt in de game waar je op rijdt, ookal kan je er meer hebben. Om op een ander paard te rijden moet het zadel afnemen en op het andere paard leggen.

Paard bonding levels in Red Dead Redemption 2

Horse bonding, oftewel een band scheppen met je paard, is de volgende stap in het paardenbeheer van Red Dead Redemption 2. Dit systeem duidt de relatie aan die je hebt met je paard en verandert hoe je paard zich gedraagt terwijl je erop rijdt.

Red Dead Redemption 2 vat deze complexe relatie tussen mens en dier samen in vier niveau's van Horse Bonding Level.

Hoe het Bonding Level van je paard verhogen

Er zijn verschillende manieren om het Bonding level met je paard te verhogen:

 • Tijd spenderen met je paard - erop rijden, het leiden, ermee zwemmen, al deze activiteiten verhogen je bonding level mettertijd. Het helpt wel niet als je paard doodmoe is.
 • Als je paard hongerig is, helpt het als je het meer voedzaam voedsel geeft zoals oat cakes, ,appels en hooi. Ook bepaalde wilde planten en kruiden helpen. Deze verhogen je bonding level significant. Niet zo voedzame dingen te eten geven zoals suikerklontjes, pepermuntjes en English Mace zal je bonding level ook verhogen maar niet met zo'n hoog niveau.
 • Je paard verzorgen - je paard zal vuil worden door erop te rijden. Je paard borstelen houdt je paard proper en verhoogt je Bonding Level. Om het paard te borstelen, equip je de horse brush in je horse item menu.
 • Je paard kalmeren wanneer het van streek is door het te benaderen en interacteren verhoogt ook het Bonding Level van je paard.

Horse Bonding Level effecten

Naarmate je bonding stijgt, krijg je de volgende voordelen:

 • Verhoogde statistieken zoals Health en Stamina
 • Verhoogt de afstand van waarop je je paard kan roepen.
 • Je paard kan over moeilijkere wegen en door dieper water manoeuvreren
 • Je paard laat zich moeilijker stelen.

Er zijn ook een aantal extra manoeuvres die je kan uitvoeren naarmate je bonding level stijgt:

Bonding LevelManoeuvreBesturing (PS4 / Xbox One)
Level 1--
Level 2Achteruit gaanWanneer je stilstaat, druk op R1 + vierkantje / RB + X
Level 3Snelle bocht
Snelle Stop
Terwijl je beweegt, druk op R1 + X / RB + A en duw de stick naar links.
Zoals hierboven maar zonder de analog stick te bewegen.
Level 4Piaffe
Drift
Houd Vierkant / X ingedrukt
Duw de analog stick links of rechts terwijl je een Piaffe doet

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook hebben we alle Red Dead Redemption 2 cheats voor je!

Wat je nog moet weten over de Red Dead Redemption 2 paarden

En ter afsluiting zijn hier nog een aantal andere handige tips en weetjes die nuttig zijn voor je leven als paardrijdende cowboy:

 • Je kan tot drie paarden opslaan in één stal, maar enkel het paard dat je opgezadeld hebt telt als je 'main horse' dat zal reageren als je je paard roept en waarmee je je bonding level kunt verhogen.
 • Je kan je paard zowel teveel als te weinig eten geven, waardoor het te dik of te dun wordt. Geef het daarom enkel eten als het honger heeft om de juiste balans te houden.
 • Je paard zal sneller moe worden en een lagere maximum health hebben als je het niet regelmatig kuist en eten geven
 • Vergeet niet je zadel terug te nemen als je paard sterft!
 • Je paard komt naar je toe als je fluit, en dit van verschillende afstanden afhankelijk van je Bonding Level. Maar het zal niet naar je toe komen als het op stal staat of als je in een gebouw of grot bent.
 • Je kan de statistieken van je paard, zoals Health en Stamina, verbeteren door het betere Tack (Saddle en Stirrups) te geven. Je kan deze kopen of vinden in steden en verstopt in de wereld.
 • Als je gebruik maakt van fast travel zal je paard met je meereizen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties