Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 map - de volledige map in overzicht

De belangrijkste plekken en steden in RDR2 beschreven.

De meesten van jullie hebben waarschijnlijk al opgemerkt dat de kaart van Red Dead Redemption 2 vrij groot is. Het Wilde Westen is niet alleen gemaakt van zand, stof en lijken maar bevat veel verschillende biomen.

Deze variëren van afgelegen hutten in schilderachtige gebieden tot hectische en drukbevolkte steden, tot mistige moerassen en met sneeuw bedekte bergen. De game heeft zelfs een paar verrassingen in petto op dit vlak die je niet zou verwachten.

Op deze pagina willen we een klein overzicht geven van wat je te wachten staat in het Wilde Westen zoals welke regio's en plaatsen er zijn en wat je er kunt vinden. Natuurlijk gaan we hier niet erg diep in detail, want je zou een encyclopedie kunnen vullen met al die informatie.

Zo ziet de map eruit in Red Dead Redemption 2.

Belangrijke plaatsen en steden in RDR 2

Je reis naar het Wilde Westen begint in RDR2 in de uitgestrekte en schilderachtige besneeuwde Bergen in het noord-noordwesten van de kaart. Deze region staat bekend als The Grizzlies. Dit is misschien wel een van de mooiste plekken in het spel, vooral wanneer de volle maan schijnt 's nachts.

De schoonheid van de natuur is echter bedrieglijk, want de temperature in die gebied zijn zelfs overdag vrij laag. Daarom moet Arthur zich er beschermen tegen de kou en zijn winterjas aandoen. Bovendien moet hij zichzelf en zijn paard altijd goed voeden. Een snelle vooruitgang wordt bijna altijd belemmerd door de dikke sneeuwlaag en de dichte begroeiing van bomen draagt bij aan het ruige en moeilijk begaanbare terein.

Al snel bezoek je de eerste stad in de game: Valentine. Deze afgelegen nederzetting aan de voet van de berg zal tijdens het begin van de game je thuis zijn. Hier vindt je ook alles wat je nodig hebt tijdens de eerste uren van je game, zoals een wapenhandelaar, een slager, een sheriff en natuurlijk ook een saloon. Hier leer je ook de basisvaardigheden en vind je de eerste zijmissies in Red Dead Redemption 2.

Als we naar het noordoosten van de map kijken zien we hier het landschap al dichter bevolkt worden. Hier zijn steden zoals Annesburg en Van Horn, die aan de kust liggen. Van Horn is een belangrijke stad, want deze handelspost bidet een royale selectie op alle vlakken. Zolang je het nodige geld hebt uiteraard.

Als je meer naar het midden van de map gaat kom je terecht in Fort Wallace. Het is een leuke plek om naar te kijken maar je komt hier beter niet tenzij een quest het echt van je vraagt. Je bent namelijk niet de braafste burger en het fort is zwaar versterkt, sterk bewapend en niet bang om te demonstreren dat ze goed kunnen mikken.

De volgende locatie in ons kleine overzicht is in het zuidwesten van de map. Hier zijn twee belangrijke plekken te vinden. De eerste is Blackwater, waar Arthur en de rest van de Van der Linde-bende veel over praten. En dat is met reden, want Blackwater is een belangrijke plek voor het verhaal.

De tweede belangrijke plek ligt iets meer in het zuidwesten van Blackwater en heet Armadillo, een plek die ook al een rol speelde in de eerste Red Dead Redemption. Als je geïnteresseerd bent in het vergelijken van de twee steden en wat er in de loop van de jaren tussen de twee gebeurd is, bekijk dan onderstaande video van onze Engelse collega's bij VG24/7.

We vinden meer beschaving in het zuiden. Centraal in het zuiden vind je het kleine stadje Rhodos, waar je zeker plezier zult hebben in de plaatselijke saloon.

Als we naar het zuidoosten van de map kijken komen we aan het einde van onze rondleiding. Hier vind je Saint Denis, de grootste stad in de game. Hier vind je vrijwel alles. Deze plek zal zeker indruk op je maken.

In de loop van het verhaal zal je automatisch naar deze plek gestuurd worden. Ook vind je hier een trapper waar je unieke items en outfits kunt kopen.

Ten westen van Saint Denis ligt het uitgstrekte moeras van Lemoyne. Lemoyne is waarschijnlijk de meest unieke plek op de kaart en de thuisbasis van talloze krokodillen. Als je op zoek bent naar andere outlaws, zul je ze zonder twijfel hier ook in grote getallen vinden. En met Lemoyne concluderen we onze rondleiding van de map en de belangrijkste locaties in Red Dead Redemption 2.


Terug naar: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Dit kan je ook interesseren: Red Dead Redemption 2 cheats


Hoe lang duurt het om de map van Red Dead Redemption te doorkruisen?

Als je jezelf dit afvraagt, of wilt weten wat de afstand is tussen de locaties die we hierboven opsommen, dan raden we je aan om de volgende Arekkz-video te bekijken. Hierin laat hij je niet alleen de map zien, maar rijdt hij ook van de ene naar de andere kant van de gamewereld. Zo krijg je een goed idee van de afmetingen van de totale map.


Red Dead Redemption 2 map vergelijking - hoe groot is de map van RDR 2 Vs. RDR 1

Het moet zowat de meest gestelde vraag zijn die Rockstar te horen krijgt: hoe groot is de Red Dead Redemption 2 map in vergelijking met die van Red Dead Redemption?

Een nauwkeurige meting hebben we tot nu toe niet gekregen van de ontwikkelaars. Je hoort enkel antwoorden zoals die van Rob Nelson die in een interview zei dat “het een stuk groter is”. Het is dus aan de fans om zelf een antwoord te zoeken.

Ze hebben dit een tijdje geleden al geprobeert en plaatsen de maps van RDR1 en RDR2 samen in één afbeelding om een geschatte vergelijking te maken. Het is echter moeilijk in te schatten hoe nauwkeurig deze vergelijking is zonder beide delen gespeeld te hebben.

Los van de grootte van de twee maps, is de enorme omvang van de spelwereld slecht een ondergeschikte factor voor Rockstar. Rob Nelson beschreef het als “groter is beter, maar slecht tot op zekere hoogte. Als ontwikkelaar moet je ook overwegen hoe spelers een enorme map ervaringen, en het is vooral belangrijk dat de wereld geloofwaardig tot het kleinste detail is.”. Om deze redden kent de map van RDR2 dan ook een ongekende diepte.


Red Dead Redemption 2 map volledig gelekt

Onderstaande info komt uit de week voor de release van Red Dead Redemption 2.

Binnen enkele dagen is de Red Dead Redemption 2 release, maar de volledig map van de game is nu al gelekt.

De Red Dead Redemption 2 map hieronder is wat wazig omdat ze van de officiële Duitse guide book is ingescand. Maar de scans beantwoorden wel enkele belangrijke vragen.

Opgepast! Het volgende bericht bevat spoilers!

Red Dead Redemption 2 bevat een groot deel van de originele Red Dead Redemption map, tenminste, alles ten noorden van Mexico. Armadillo, Fort Mercer, Macfarlane's Ranch, Tumbleweed, Blackwater, Thieves's Landing en Tall Trees zitten allemaal in de game.

Omdat Red Dead Redemption 2 een prequel is, is het mogelijk dat we Tumbleweed zien voor dat het een spookstad werd. Ofdat we op de Macfarlane's Ranch de jonge Bonnie Macfarlane ontmoeten. Het is ook goed mogelijk dat deze plaatsen nog onderontwikkeld zijn, omdat de Westerse frontier in de tijd van deze game nog veel jonger is.

Het feit dat Mexico niet op de map staat, zal vast weinig gamers dwars zitten. De regio wordt over het algemeen als het zwakste deel van Red Dead Redemption beschouwd.

Het gebied rechtsboven in de map is helemaal nieuw en lijkt groter dan de map van Red Dead Redemption 1 (inclusief Mexico), al is het moeilijk om de eigenlijke in-game grootte in te schatten.

Reddit-gebruiker tomcruise_momshoes heeft de verschillende screenshots aan elkaar gehangen, zodat je een groot overzicht van de gehele map krijgt:

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook hebben we alle Red Dead Redemption 2 cheats voor je!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties