Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 komt naar pc

Eindelijk verlossing.

Rockstar werkt aan een pc-versie van Red Dead Redemption 2. Dat blijkt uit het LinkedIn-profiel van een programmeur die bij de ontwikkelaar werkzaam is geweest.

Op het profiel van de voormalige Rockstar-medewerker, wiens naam bewust door VG247 anoniem is gemaakt, is te lezen dat hij/zij tussen 2009 en 2016 voor de ontwikkelaar werkte. In die periode werkte de programmeur onder meer aan de pc-, PlayStation 4- en Xbox One-versie van Red Dead Redemption 2.

De westerngame is voor de PlayStation 4 en Xbox One aangekondigd, maar Rockstar houdt tot dusver zijn kaken stijf op elkaar als het om een eventuele pc-versie gaat. Het eerste deel uit 2010 kwam niet op de pc uit.

Grand Theft Auto 5 kwam daarentegen met enige vertraging wel naar de pc en staat nog steeds in de top 10 van de meest gespeelde Steam-games. Aangezien die game Rockstar bepaald geen windeieren gelegd heeft, kan een pc-versie van Red Dead Redemption 2 dan ook niet uitblijven.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook hebben we alle Red Dead Redemption 2 cheats voor je!

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties