Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 geld verdienen - Snel en makkelijk veel geld verdienen

Snel rijk worden en dollars verdienen in RDR2.

Naast een snel reacties en een goed instinct, heeft een succesvolle cowboy in Red Dead Redemption nog een ding nodig: geld en best heel veel. Er zijn talloze manieren om in RDR2 geld te verdienen, maar minstens zoveel valkuilen die je een hoop poen kosten. In tegenstelling tot in vele andere games zwem je in Red Dead Redemption 2 na een paar uurtjes spelen helemaal niet in het geld. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je snel geld verdient en in wat je het best investeert.

Als je graag geld uitgeeft, kom je in RDR2 echter niets te kort. Op elke straathoek staat wel iets te koop, van betere wapens, over getrainde paarden tot vrijetijdskleding. Maar wat het meeste geld kost, is de boetes die je krijgt wanneer je een zware misdaad begaat. Als outlaw heb je dus nooit genoeg geld verdiend.

In deze gids vind je talloze suggesties over hoe je snel geld kunt verdienen. Voor we uitleggen hoe je snel geld verdient, maken we eerst een onderscheid tussen de verschillende soorten inkomsten:

 • Legale of neutrale zaken
  Alle inkomsten die geen problemen met de wet opleveren. Enkele voorbeelden zijn gokken, schatten en bounty-missies.
 • Illegale zaken
  Deze inkomsten leveren je wel problemen op met de wet, maar zijn erg winstgevend. Weeg dus goed de risico's tegenover de voordelen af. Het beste voorbeeld van deze categorie is een overval.
 • Geld besparen
  Een van de beste manieren om je balans op pijl te houden, is natuurlijk door je uitgaven onder controle te houden. In RDR2 heb je talloze manieren om geld te besparen. Verder in het artikel gaan we hier dieper op in.
Je hebt talloze manieren om in Red Dead Redemption 2 snel geld te verdienen.

Terug naar: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Dit kan je ook interesseren: Red Dead Redemption 2 cheats


1. Legale of neutrale manieren om geld te verdienen

Zo verdien je een paar extra dollars zonder problemen met de lange arm der wet te riskeren.

Voltooi de verhaalmissies
Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar ook een van de meest winstgevende. Doorheen het verhaal verzamel je niet alleen een grote som geld, maar speel je ook een heleboel andere manieren om geld te verdienen vrij. Zoals stelen en overvallen.

Voltooi Bounty-missies
Al vrij vroeg in de game, kun je van de sheriff van Valentine je eerste bounty-missie krijgen. Tijdens deze sidemissions jaag je op gezochte misdadigers en breng je ze (hopelijk levend) naar de gevangenis. Als je dit tot een goed einde brengt, krijg je een aanzienlijke beloning. Alle beschikbare bounty-missies staan steeds op je map aangegeven.

Met bounty-missies kun je snel heel wat geld in Red Dead Redemption 2 verdienen.

Voltooi een schattenjacht
In de loop van de game kom je talrijke schatkaarten tegen, waarvan de meeste naar een hoopje kostbare goudstaven leiden, die voor he een schone som kunt verkopen. Dit soort schatten zijn de beste manier om snel veel geld in Red Dead Redemption 2 te verdienen. Het nadeel is dat er een eindig aantal schatten in de game zitten en je deze schattenjachten dus niet eindeloos kunt blijven herhalen.

Verkoop items in winkels
Tijdens je reis door het Wilde Westen van RDR2 raap je onvermijdelijk een hoop items op. Alleen al door het jagen op (legendarische) dieren krijg je een heleboel spullen om te verkopen. Maak er dus een gewoonte van om alle items die je niet nodig hebt meteen in een winkel te verkopen. Dit levert je niet alleen extra geld op, maar houdt je inventaris ook proper en leeg genoeg om meer items te verzamelen.

Win in kansspelen zoals Poker en Blackjack
Natuurlijk houdt gokken een zeker risico in. Tenzij je ervaring hebt met Poker of Blackjack, is de kans groot dat je op langetermijn verlies maakt. Ga dus op tijd van tafel als je wat winst hebt geboekt. Heb je vertrouwen in je pokerspel? Speel dan in de high stakes games, maar komt niet bij ons klagen als je geluk begint te keren.

High risk, high reward.

Plündert besiegte Gegner
Getreu dem Motto "Kleinvieh macht auch Mist": Plündert nach Möglichkeit alle besiegten Gegner im Spiel. Einige mögen lediglich mickrige Centbeträge am Leib haben, andere hingegen auch schon mal 20 Dollar oder mehr. Im Laufe der Zeit kommt hierbei eine durchaus stattliche Summe zusammen. Netter Nebeneffekt: Ihr könnt weitere nützliche Dinge wie Arzneien und Munition aufsammeln.

Dode vijanden looten
Alle kleintjes maken een groot. Loot dus altijd gedode vijanden. De ene heeft misschien maar enkele centen op zak, maar sommige vijanden leveren 20 dollar of meer op. Bovendien vind je vaak ook handige dingen zoals medicijnen en kogels.


2. Illegale manieren om geld te verdienen

De volgende manieren om geld te verdienen gaan onvermijdelijk gepaard met problemen met de arm der wet. Wees hiervan bewusy en probeer je premie zo laag mogelijk te houden. En denk eraan dat je bij een misdaad steeds je masker moet aandoen om je identiteit te verbergen.

Koetsen stelen en aan Seamus verkopen
De gewiekste Seamus ontmoet je in het tweede hoofdstuk van de game, tijdens de missie "The backbones of America". In deze missie steelt Seamus een koets, die hij vervolgens in zijn schuur zet. Nadat je deze missie hebt voltooid, kun je op elke moment gestolen koetsen aan hem verkopen.

Nadat je Seamus hebt ontmoet, kun je gestolen koetsen aan hem verkopen.

Bandietenkampen overvallen
In de wereld vind je een heleboel verborgen bandietenkampen (met tentjes op de map weergegeven). Deze zijn volgepropt met kostbare itemsn en een overvloed aan geld. Jammer genoeg is het aantal kampen ook eindig.

Verkoop illegale goederen aan een fence
Tijdens je avonturen ga je ongetwijfeld een heleboel goederen stelen. Normale handelaars betalen voor deze gestolen items erg lage prijzen, of willen ze zelfs niet kopen. Gelukkig zijn er fences. Deze illegale handelaars kopen je gestolen goederen (en zelfs paarden) voor een redelijke prijs.

Winkels beroven
Je kunt elke winkel beroven door je wapen op de uitbater te richten. De meeste winkeliers schrikken en openen hun kassa meteen. Sommige zijn echter koppiger en belonen jouw agressie met hun eigen geweld. Bereid je bij een overval dus steeds voor op een shoutout.

Afhankelijk van het soort winkel is de ene overval al winstgevender dan de andere.

Postkoetsen beroven
Deze koetsen dragen (meestal aan de achterkant) een heleboel geld met zich mee. Je kunt het slot op de kist met een haak of een goed gemikt schot openen. Grijp het geld en maak dat je wegkomt.

Treinen overvallen
Treinen zijn van de meest winstgevende doelen om te overvallen. Je kunt in een treinstation aan boord gaan of op en rijden trein springen. Schakel de bewakers uit en beroof alle passagiers van hun centjes. In de missie "Oil Spill" leer je hoe je een trein moet overvallen.

Een trein beroven is niet simpel, maar wel erg winstgevend.

3. Geld besparen

Er zijn ook enkele manieren om simpelweg geld te besparen:

 • Hoge reputatie
  Iedereen is vriendelijker tegen jou en winkels verkopen hun goederen goedkoper.
 • Wanted level laag houden
  We hebben een gids over hoe je je Red Dead Redemption 2 Wanted level laag moet houden.
 • Geen of weinig wapens kopen
  Tijdens de verhaalmissies verzamel je meer dan genoeg wapens, dus je hoeft er eigenlijk geen bij te kopen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties