Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 cores - Herstel en verbeter je Health, Stamina en Dead Eye

Zo train je Arthur in topvorm.

In Red Dead Redemption 2 moet je veel waarden in de gaten houden, maar verreweg de belangrijkste zijn je Health, Stamina en Dead Eye. In bijna elke situatie moet je de maximale capaciteit van deze eigenschappen hebben.

Het is echter niet zo makkelijk om Arthur opnieuw op te kalefateren, omdat er zowel kortetermijn- als langetermijnverbeteringen zijn. De korte termijn bepaalt hoeveel energie je op dat specifieke moment hebt. Als je de maximale energie permanent wilt verbeteren, moet je langetermijnverbeteringen doorvoeren. En alsof dat niet ingewikkeld genoeg is: voor elk van deze waarden is een core, die op zijn beurt de snelheid van regeneratie bepaalt.

In deze guide leggen we je alles over het aanvullen en versterken van Health, Stamina en Dead Eye (kortom: cores) uit.

Health, stamina en Dead Eye (cores) zijn cruciaal in Red Dead Redemption 2.

Terug naar: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Je vindt dit waarschijnlijk ook interessant: Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4 en Xbox One - lijst met alle codes


Zo vul je in Red Dead Redemption 2 je core aan

Alle drie cores (Health, Stamina en Dead Eye) zie je linksonder in beeld, net boven de minimap. De cirkel duidt wat je momenteel hebt van zijn respectievelijk attribuut. Een volle cirkel voor je Health betekent dat je momenteel maximale gezondheid hebt bijvoorbeeld. In het begin van de game zal het onmogelijk zijn om de cirkels volledig te vullen. Het maximum als je start, is ongeveer een derde. Hoe je dat verbetert, leggen we later uit.

Het binnenste gedeelte, de core, loopt leeg mettertijd. Dit is automatisch. De core bepaalt hoe snel de buitenste cirkel regenereert. Heb je een volle core, dan zal de buitenste cirkel snel terug vullen. Is je core leeg of erger: in het rood, dan vult de cirkel zich maar heel langzaam. Dit proces kan je beïnvloeden door eten of medicijnen te nemen. Je core dient ook als reserve voor dat attribuut. Een simpel voorbeeld: als je Stamina-cirkel leeg is, kan je in principe niets meer doen omdat je te vermoeid bent. Je kan echter wel nog stappen en slaan, maar dan verbruik je een beetje van de core van Stamina. Volg je nog?

De snelste en meest efficiënte manier om alle Cores op te laden, is simpelweg een dutje doen. Dat kan in het kamp van je bende, maar ook in de geïmproviseerde kampeerplekken die je overal in de natuur kunt opzetten. Een paar uurtjes slaap is al voldoende om een nagenoeg lege core volledig op te laden. Met de juiste items is het ook mogelijk cores aan te vullen. Dat kan zelfs tot meer dan hun werkelijke maximale waarde. Dit is herkenbaar aan de goudgele verkleuring van de normaliter witte/kleurloze kern. Dit heet je core versterken of 'enforcen'.


Herstellen en verbeteren van health

De health core herken je aan de meest linker hart-icoontje. Uiteraard vermindert je gezondheid wanneer Arthur schade lijdt. Dat kan op verschillende manieren je overkomen, bijvoorbeeld door een ​​schotwond of zware val van je paard. Als je gedurende een korte tijd geen verdere verwondingen oploopt, begint de energie van Arthur langzaam weer te regenereren. In het midden van hectische situaties zoals een vuurgevecht kun je beter overgaan op eten of tonics.

Als je overigens ondergewicht hebt, heeft dat een negatief effect op je gezondheid.

Je verhoogt je health door fysiek inspannende activiteiten te verrichten. Denk daarbij aan:

  • Vuistgevechten
  • Boogschieten
  • Vissen
Interessant feitje: vuistgevechten verhogen je gezondheid effectiever.

Herstellen en verbeteren van stamina

De stamina core is die met het bliksem-icoontje. Je stamina bepaalt hoe lang je kunt sprinten zonder buiten adem te raken. Het verbeteren van je Stamina doe je eigenlijk haast automatisch tijdens het spelen. Telkens je een intensieve activiteit doet, zoals sprinten of zwemmen, wordt je stamina steeds hoger en hoger. Je hoeft dus niet speciaals te doen om je stamina te verbeteren.

Als je overigens ondergewicht hebt, heeft dat een positief effect op je uithoudingsvermogen.


Herstellen en verbeteren van Dead Eye

De Dead Eye core herken je aan het icoontje met een oog en kruis. Dead Eye kan altijd via R3 geactiveerd worden. In slow motion kun je vervolgens meerdere vijanden selecteren en uitschakelen. Dat is in veel situaties een onmisbare optie, dus het is daarom belangrijk dat deze core tot het maximum aangevuld is. Net als health en stamina regenereert Dead Eye automatisch. Door alcohol, koffie en rookattributen te nuttigen, vul je het snel aan.

Je Dead Eye is vooral essentieel in shootouts met meerdere vijanden.

Je verhoogt automatisch je maximale Dead Eye tijdens de verhaalmissies. Bovendien kun je door Challenges te voltooien ook je Dead Eye verbeteren. Daarnaast helpt ook het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals het hakken van hout.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties