Skip to main content

Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Red Dead Redemption 2 gids: alles wat een avonturier in het Wilde Westen weten moet.

Er zijn grote games, en dan is er Red Dead Redemption 2. Rockstar's Wilde Westen-avontuur heeft niet alleen een gids nodig door zijn enorme omvang maar ook door de vele complexe systemen die op de achtergrond draaien. Een beetje hulp is dus haast onmisbaar. Als je het verhaal gewoon volgt en de ene missie na de andere oplost, zal je ook nooit dichtbij de 100% voltooiing van de game komen.

Ook daar kan een complete gids dus erg nuttig zijn. Als ervaren cowboy kan je op een enorme verscheidenheid aan diersoorten jagen, handige drankjes maken van tientallen planten of de spelwereld ondersteboven keren op zoek naar allerhande vezamelobjecten. Er is altijd wel iets te doen. Zelfs als je doelloos door de natuur rijdt, ontmoet je altijd wel behoeftige bewoners van deze virtuele wereld.

In deze Red Dead Redemption 2 walkthrough vind je dus alles wat je moet eten over je leven als cowboy. Naast tips en tricks leer je ook alles over het temmen en verzorgen van paarden, welke wapens er zijn, interessante feiten over de bende van Dutch, en natuurlijk ook hoe je alle quests in de game oplost.

In onze Red Dead Redemption 2 gids vind je alles wat een avonturier weten moet.

Algemene info

Vooral in het begin kan Red Dead Redemption 2 een imponerende en zelfs intimiderende indruk hebben. Je krijgt de ene tutorial na de andere, moet rekening houden met vijf verschillende metertjes en het inventory-systeem is verwarrend. Daarnaast moet je voor je paard zorgen, je wapens oliëen, het camp upgraden, zorgen dat je genoeg te eten hebt, enzovoort. Daarom hebben we over een aantal onderwerpen meer gedetailleerde gidsen geschreven om je wegwijs te maken in je eerste uren in de game.

Alles wat je moet weten over snel reizen en fast travel op deze pagina: Red Dead Redemption 2 - zo unlock je fast travel en andere manieren om snel te reizen

Alles over het verbeteren van je kamp, wat je ervoor nodig hebt en wat het effect is: Red Dead Redemption 2 camp upgrades lijst, en zo krijg je Leather Working Tools

Zit je inventory snel vol met alle objecten die je opraapt en heb je dringend een grotere satchel nodig? Lees dan Red Dead Redemption 2 satchel upgrades en hoe de beste satchel krijgen

Paarden zijn enorm belangrijk in het wilde westen. Om alles over paarden te weten lees je Red Dead Redemption 2 paarden: bonding, saddling en nieuwe paarden temmen

Krijg je steeds de sheriff achter je aan en betaal je je blauw aan bounties? Dan is dit nuttige info voor je: Red Dead Redemption 2: Wanted-level doen dalen, bounties betalen en hoe je getuigen het zwijgen oplegt


Cheats

Geen Rockstar-game zonder pagina's vol met cheats! En gelukkig is dit een traditie waar Red Dead Redemption 2 niet mee breekt. Toch zijn er enkele dingen veranderd in vergelijking met de vorige Red Dead Redemption en Grand Theft Auto. Bijvoorbeeld is de invoermethode van de codes nu anders en moet je voor some cheats ook een aantal uitdagingen aangaan. Wat deze zijn en wat de verschillende cheatcodes inhouden, lees je in ons gedetailleerd overzicht.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 cheats


De Red Dead Redemption 2 map

Zelfs als je maar op afstand het nieuws over RDR2 gevolgd heb, heb je ongetwijfeld iets opgevangen over de vele discussies over de map van Red Dead Redemption 2. Hoe groot ze is, welke steden er zijn, of we veel plekken uit de eerste game zouden kunnen bezoeken,...Op de volgende pagina vind je de belangrijkste info over de map, met een kleine toer van de grootste steden en de regio's.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 map - de volledige map in overzicht


Side-quest: vang de seriemoordenaar

Het is nooit volledig peis en vree in een wereld geschept door Rockstar, RDR2 gaat soms toch wel een heel lugubere kant op. Zo loopt er een seriemoordenaar rond en als je niet toevallig op zijn ongelukkige slachtoffers stuit, gaat deze gewoon onopgemerkt voort met zijn werk. Stop deze misdadiger met onze tips.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 Killer Clue Piece locaties: zo stop je de seriemoordenaar


Snel geld verdienen

Zelfs in het Wilde Westen is geld alles wat de klokslag. De dollars vliegen je portemonnee soms sneller uit dan dat ze erin gaan. Daarom dat we een speciale gids hebben opgesteld waarin beschreven staat wat de leukste, snelste en efficiëntste manieren zijn om geld te verdienen.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 geld verdienen - Snel en makkelijk veel geld verdienen


De beste wapens

In het Wilde Westen was iedereen natuurlijk dol op wapens. Van elke soort heb je veel verschillende varianten, en elk geweer kan je dan ook nog eens apart gaan aanpassen naar je eigen noden en wensen. Het is echter niet altijd duidelijk wat de beste wapens zijn en wat die aanpassingen precies doen. Daarom hebben we een aparte pagina geschreven waarin we per wapensoort beschrijven wat de beste wapens zijn voor je avontuur.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 wapens - De beste guns, ammo en customizations


Het bounty-systeem

De bounty is een belangrijk deel van het Wanted-systeem, maar gaat nog een stuk verder. Een bounty gaat namelijk niet zomaar weg, zelfs niet als de politie je niet meer achtervolgd. Daarom leer je in deze speciale gids hoe bounties precies werken, wat de gevolgen zijn, en hoe je er weer van af geraakt.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 bounty - Premies verminderen en kwijtraken


Perfecte pelts krijgen

Jagen in RDR2 is een veeleisende bezigheid en de nood aan perfecte pelts maakt de boel nog ingewikkelder. Je moet op veel verschillende factoren letten, voorbereid zijn en veel geduld hebben. Alles wat je moet weten over de perfecte pelts verzamelen, lees je in dit artikel.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 pelts en hunting - Hoe je aan de perfecte dierenhuid komt


Legendarische dieren en vissen vangen

In de wildernis van RDR2 houden er zich een heleboel legendarische dieren en vissen schuil. De 16 Legendary Animals zijn groter, sneller en sterker dan hun normale soortgenoten, en dus gevaarlijker om op te jagen. De Legendary Fish moet je dan weer op specifieke plaatsen met een bepaalde soort aas vangen.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 Legendary Animals - Alle locaties en hoe je het beste op ze kunt jagen

Ga naar: Red Dead Redemption 2 Legendary Fish - Alle locaties en hoe je het beste op ze kunt vissen

Health, Stamina, Dead Eye: hoe werken ze?

RDR2 heeft een...uniek systeem om de attributen van Arthur Morgan te beheren. Je hebt cirkeltjes en icoontjes, sommige vul je vanzelf weer aan, andere niet. En tijdens de game verbeteren je stats ook nog eens keer, maar zonder dat je goed en wel weet waarom. Wij zetten alle informatie nog eens op een rijtje zodat je 100 percent weet hoe het gesteld is met Arthur.

Ga naar: Red Dead Redemption 2 cores - Herstel en verbeter je Health, Stamina en Dead Eye


Grote missies en verhaalmissies

Naast de prachtige spelwereld zijn de groots opgezette hoofdmissies waarschijnlijk de voornaamste redden om door het Wilde Westen te rijden als Arthur Morgan. Er zijn meer dan 100 verhaalmissies, die ondanks de overvloed van de game toch te snel voorbij zijn. Maar tot de credits over het scherm rollen, kan je wilde avonturen en alle leden van Dutch's bende leren kennen. Als je in die tijd problemen ondervindt, kan je altijd door deze gids bladeren.

Komt binnenkort!


Zij-missies

Meestal zijn Rockstar-games vrij strikt in het scheiden van hoofdmissies en zij-missies, maar Red Dead Redemption 2 breekt met deze traditie. Al zijn er nog steeds veel nevenactiviteiten, worden deze nu niet langer onder de verzamelnaam 'zijmissies' geplaatst. In veel gevallen worden deze zelfs niet gemarkeerd op de kaart. Het is daarom een kwestie van interpretative wat telt al seen side quest en wat niet. Op de volgende pagina interpreteren we het idee van zij-missies ook heel breed: alles van ontmoetingen met 'strangers' tot bounties en meer.

Komt binnenkort!


Compendium

Het compendium is je naslagwerk voor vrijwel alles wat de enorme gamewereld voor je in petto heeft. Welke dieren zijn er en waar kan ik ze vinden? Welke wapens kan ik kopen bij wapensmeden en welke zijn de best? Antwoorden op deze vragen en veel meer kan je binnekort vinden in deze compendium.

Komt binnenkort!

Tips en tricks voor Red Dead Redemption 2 vind je hieronder

Tips en tricks voor Red Dead Redemption 2

De belangrijkste tip van allemaal? Wees nieuwsgierig! Probeer alles wat Rockstar je aanbiedt eens uit. Ga naar elke winkel en blader door de catalogus. Luister naar verzoeken van de mensen om je heen. Als je niet nieuwsgierig bent en snel van de ene missie naar de andere loopt, mis je een boel van wat Red Dead Redemption 2 te bieden heeft. De makers geven je een enorme vrijheid om de game te spelen zoals je wil, en hebben daarom ook heel veel content verstopt in de wereld.

 • Maak meerdere saves en sla regelmatig je spel op
  Het is geen toeval dat je verschillende saves kunt bijhouden. Je kan in Red Dead Redemption 2 sneller een ongeluk krijgen dan je denkt. Misschien is je trouwe favoriete paard dodelijk gewond na een val. Misschien heb je per ongeluk ene potentiële klant per ongeluk neergeschoten of kreeg je het aan stok met de lokale arm der wet. Er zijn veel mogelijkheden om dergelijke kleine foutjes te maken en regelmatig saven is de oplossing.
 • Kleedt jezelf volgens het weer
  Als je door warme canyons rijdt in een dike winterjas, zullen Arthur's health en stamina-kernen langzamer regenereren dan normal. Hetzelfde geldt wanneer je het koud hebt. Zorg er daarom voor dat je altijd een passende outfit draagt (of tenminste mee hebt in je zadeltassen) tijdens het reizen in gebieden met extreme weersomstandigheden.
 • Je kunt voltooide missies op elk gewenst moment herhalen
  Als je een verhaalmissie hebt voltooid, kan je deze altijd opnieuw spelen via het menu. Je kan dit voor de lol doen, of om meer optionele missiedoelen te vervullen en betere medailles te ontgrendelen.
 • Wees een man van eer (of niet)
  Net als veel andere games maakt Red Dead Redemption 2 gebruik avn een eenvoudig systeem van goed en kwaad. Als je willekeurige voorbijganger neerschiet, onschuldige mensen berooft of gewoon een fundamenteel onprettig person bent, zal je omgeving reageren op je negatieve reputatie. Aan de andere kant staat daartegenover dat als je een goed person bent die mensen helpt met hun alledaagse problemen, je eer toeneemt en je zelfs kortingen krijgt in winkels.
 • Gestolen goederen verkopen aan de fence
  Normale winkels herkennen al snel wanneer goederen gestolen zijn en weigeren ze vaak daarom van je te kopen. Maar er zijn verschillende plekken, genaamd fances, waar je wel terecht kan om je gestolen koopwaar te verkopen. Zij het wel iets tegen een wat lagere prijs dan normaal.
 • Eet en slaap regelmatig
  Dit is de snelste en meest effectieve manier om je conditie, uithoudingsvermogen en dead-eye-kernen op te laden. Met regelmatige tussenpozen kun je bijvoorbeeld ook een stoofpotje eten in je kamp, dat Arthur bijvult.
 • Verberg je identiteit in misdaad
  Als je van plan bent om een winkel te beroven (gewoon een geladen wapen op de verkoper richten) of een andere overtreding begaat, is het slim om je doek in het itemwiel selecteren om je gezicht ermee te bedekken. Dit maakt het moeilijker voor getuigen en de politie om je te identificeren - maar het is natuurlijk geen onzichtbaarheidsmantel, dus overdrijf het niet.
 • Zorg goed voor je paard
  Je kunt in theorie elk paard stelen en erop rijden (behalve als ze al eigendom zijn van een ander lid van de bende). Maar het heeft veel voordelen om een hoofdpaard te kiezen en hier goed voor te zorgen. Dit zorgt niet alleen voor een nauwere band tussen Arthur en zijn ros, wat zich uit in het feit dat het dier in extreme situaties ontspannen blijft en je minder snel van zich af werpt. Bovendien train je een paard automatisch door regelmatige erop te rijden, zodat het uithoudingsvermogen verbetert.

Meer handige tips:

 • Houdt de Start-knop ingedrukt om rechtstreeks naar de map te gaan.
 • Cirkel/B ingedrukt houden in een menu/winkelcatalogus laat je het menu onmiddelijk volledig verlaten in plaats van terug te keren naar het vorige menu.
 • Als je Vierkantje/X ingedrukt blijft houden, zal je automatisch alle items in een container (kastje, lockbox,…) nemen.
 • Druk twee keer op L1/LB om een coole truuk te doen met je wapen
 • Als je je wapen vasthebt, kan je op de D-pad omhoog tikken om in de lucht te schieten. Dat jaagt wilde dieren weg en kan als waarschuwingsshot dienen.
 • Regelmatig krijg je verzoeken van leden van je kamp of uitdagingen om te hunten. Tik links op de D-pad om deze te zien.
 • Als je omlaag op de D-pad ingedrukt houdt, krijg je naast je huidig Honor-niveau ook extra opties voor je mini-map. Je kan deze beperken tot een kompas, vergroten, of zelfs uitzetten. Als je de minimap uitzet, kan je nog steeds op D-pad omlaag tikken om de info tijdelijk terug naar boven te halen.
 • Als je op het ritme van je voetstappen of het galopperen van je paard op Kruisje/A tikt, verbruik je een stuk minder stamina dan normaal.
 • In het Settings-menu kan je bij besturing 'toggle to run' instellen. Dan hoef je om te lopen niet meer constant op Kruisje/A te drukken, maar enkel er één keer op tikken. Je moet wel nog herhaaldelijk drukken om te sprinten.
 • Als je op een weg rijdt met je paard, kan je Kruisje/A ingedrukt houden terwijl je de cinematic camera modus activeert om niet meer te moeten sturen. Je paard zal automatisch de route naar je waypoint volgen. De wereld reageert wel nog op je, dus je kan nog steeds overvallen worden of Strangers missen.
 • Druk omlaag op de D-pad in first person mode om door het vizier van je wapen te kijken.
 • Soms heeft Arthur moeite met op steile hellingen zijn evenwicht te behouden. Door al hurkend naar boven te gaan, heb je hier minder last van.
 • Als je een koets of een trein berooft en je rijdt erop weg, kan je naar je paard fluiten. Je paard zal dan naast de trein of koets lopen tot je stopt.
 • Als je Driehoekje/Y ingedrukt houdt terwijl je op je paard zit, kan je je paard overall vastmaken. Zelfs aan een boom of in de grond.
 • Als je tegen iemand botst en op Driehoekje/Y tikt, zal je die persoon tackelen.
 • Je kan met spiegels interacteren zoals je dat met personen doet. Arthur zal dan commentaar geven op zijn uiterlijk.
 • Vaak vindt je een verborgen stapel geld verstopt in schoorstenen. Doorzoek ze dus altijd!
 • Je kan een zakhorloge kopen in de winkel. Deze zit samen met je camera en verrekijker in je inventory. Zo kan je altijd zien hoe laat het is.
 • Heb je nog geen lockbreaker gekocht bij de fence en moet je een gesloten kist zien te openen? Gebruik dynamiet! Zorg weld at jij en je paard op veilige afstand staan.
 • Als je de lasso vast hebt en je slaat iemand, dan zal je die persoon automatisch beginnen vastbinden.
 • Als je naar iemand loopt met een wapen in je hand, en vervolgens R2/RT indrukt, zal je een special executie move uitvoeren.
 • Je kan een extra paard meenemen op trips om bijvoorbeeld je pelts en karkassen te dragen. Selecteer een getemd paard en vraag het om je te volgen.
 • Houdt Kruisje/A ingedrukt om nieuwe kogels te craften aan het kampvuur. De animaties gaan zo sneller voorbij. Je kan ook kogels met gespleten punten craften hier. Deze doen meer schade dan normale kogels.
 • Vuur vanuit de heup door op R2/RT te tikken zonder L2/LT ingedrukt te houden. Dit is minder precies maar erg snel dus kan je helpen in een noodgeval.
 • Je kan paarden van vijanden kalmeren en vervolgens hun satchels doorzoeken en looten.
 • Deur gesloten van een huis? Breek het raam en klim naar binnen.
 • Je kan liften. Wanneer een koets of kar voorbijkomt kan je verzoeken om mee te rijden. Je kan de bestemming echter niet zelf kiezen. Je komt terecht waar de koets heen moest.
 • Zie je rook aan de horizon? Dat is meestal een kamp waar iets te doen is.

Read this next