Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 bounty - Premies verminderen en kwijtraken

Van opgejaagd naar jager in RDR2.

Zelfs een outlaw als Arthur Morgan kan zich in Red Dead Redemption 2 niet veroorloven te veel misstappen te maken. Doe je dat namelijk wel, dan staat er simpelweg een bounty tegenover. Hoewel je dit bij kleinere overtredingen vaak kunt voorkomen, zet de lange arm van de wet bij ernstige misdaden (zoals moord en gewapende overvallen) bijna altijd een flinke premie op je hoofd.

Deze mechaniek zorgt ervoor dat je niet als een cowboy-rambo in het Wilde Westen ronddoolt. Het Bounty-systeem is losjes gebaseerd op het populaire Wanted-systeem uit de GTA-serie, dat al is aangepast voor de eerste RDR en inmiddels met vele facetten uitgebreid is.

Omdat dit tijdens de vroege speeluren moeilijk te doorzien is en de premies een serieuze aanslag op je portemonnee kunnen zijn, leer je op deze pagina hoe je je bounty in Red Dead Redemption 2 kwijtraakt.


Terug naar: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Dit vind je vast ook interessant: Red Dead Redemption 2: alle cheats


Wat is het verschil met de wanted status?

Wanneer getuigen of wetshandhavers zien dat je juridische grenzen overschrijdt, wordt je gezocht. Dat herken je aan de pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Je hoeft alleen maar te vluchten van het rood gemarkeerde gebied op je minimap of kaart om langzaam de status te verminderen. Als het verdwenen is, stoppen de lokale autoriteiten hun zoektocht (voorlopig).

Als je echter de wet behoorlijk hebt overtreden, zullen de wetshandhavers dit niet vergeten. Dit is waar de premie vandaan komt, die heel lang op je hoofd blijft staan. Een bounty zorgt ervoor dat je regelmatig premiejagers op de hielen hebt. Hoe hoger de bounty, hoe meer premiejagers en hoe gewelddadiger ze worden.

Elke county zet in Red Dead redemption 2 zijn eigen bounty op je hoofd. Als de lokale autoriteiten van bijvoorbeeld West Elizabeth je zoeken, trekken de collega's in Saint Denis zich daar niets van aan. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Je kunt gebieden waarin je wordt gezocht eenvoudig vermijden. Maar de verschillende premies in verschillende gebieden tikken al behoorlijk aan en zijn verrekte duur om af te betalen.

Voordat we je uitleggen hoe je van zo'n bounty kunt afkomen, geven we eerst een paar eenvoudige tips:

  • Draag tijdens een misdaad een bandana, maar verwijder het direct na de misdaad. Op die manier verduister je je identiteit en ben je minder makkelijk herkenbaar.
  • Voorkom dat getuigen bij de sheriff hun verhaal doen.
  • Dood de politie niet. In de wereld van Red Dead Redemption 2 is er geen grotere misdaad dan de wetshandhavers omleggen en daardoor stijgt je bounty enorm.
  • Probeer te ontsnappen in plaats van te schieten. Wanneer je in het wilde weg schiet, maak je de situatie alleen maar erger. Eerst denken, dan schieten dus.

Waar kan ik in Red Dead Redemption 2 mijn premie betalen?

De enige echte manier om van je bounty af te komen, is door het af te kopen. Dat is in elk Post Office mogelijk. Die vind je meestal in stationsgebouwen. Er zijn genoeg postkantoren te vinden en ze zijn herkenbaar aan het enveloppictogram. Ga daar naar binnen en praat met de man aan de balie.

Handig: je kunt in elke Post Office alle premies in de verschillende staten betalen. Het is daarom niet nodig om eerst het gebied waarin je wordt gezocht te bezoeken.

Met alle premies kunnen de uitgaven behoorlijk oplopen. Hier lees je hoe je snel kunt geld verdienen in Red Dead Redemption 2.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook hebben we alle Red Dead Redemption 2 cheats voor je!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties