Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2: 13 gekke easter eggs en geheimen

Opgelet voor spoilers!

De betoverende aantrekkingskracht van Red Dead Redemption 2 wordt gevoed door tal van factoren. Naast de liefde voor detail die grenst aan obsessie en het technische huzarenwerk, is het vooral de wereld die spelers aantrekt aan deze game. Rockstar is een meester in het creëeren van open werelden, en net zoals vanouds zijn er tal van geheimen en easter eggs te vinden, verstopt in de gekste hoekjes.

Reis dus met ons mee door de prairie, door enge moerassen en kristalheldere rivieren. Hieronder vindt je de 13 gekste geheimen en easter eggs die we tot nu toe gevonden hebben in RDR2. In de toekomst zullen we deze lijst ongetwijfeld nog regelmatig uitbreiden en aanvullen. Kom dus zeker nog eens kijken.

Let wel op: dit artikel verklapt een aantal zaken uit de game en bederft misschien een aantal verrassingen die je liever zelf had willen ontdekken. Denk dus goed na voor je verder scrollt!


Kaa de slang uit Jungle Book

Zoals je weet kan je in Red Dead Redemption 2 op talloze dieren jagen, waaronder zelfs slangen. De grootste en meest bekende slang is ook te vinden in de gamewereld: als je door de dichte bossen aan de Kamassa River rijdt, ten oosten van de Rickneck Creek, kom je een enorme slang tegen die levensloos uit de boom hangt. Deze zal je waarschijnlijk wel erg vertrouwd lijken want het dier lijkt wel heel sterk op de bekende slang Kaa uit de Disney-klassieker The Jungle Book. Helaas is er geen manier om het dier levend tegen te komen of te villen, maar wie weet komen we wel meer Jungle Book-personages tegen.


Enge geest

Oké, het is nog niet zo erg als Undead Nightmare in Red Dead Redemption 1, maar ook RDR2 is de thuisbasis van enkele bovennatuurlijke wezens. Als je 's nachts rondloopt in het moeras van Bluewater Marsh, kom je daar de geest van een overladen vrouw tegen. De verschijning is gemakkelijk herkenbaar door de glinstering en het, zeg maar spook-achtig uiterlijk. De geest klaagt over een verloren geliefde. Wanneer je dichter naar haar toe sluipt hoor je haar erover klagen. Kom echter te dichtbij en de geest verdwijnt weer. Maar misschien is dat maar voor het beste zo.


Het Honor-systeem wordt gereflecteerd in de slow motion scenes:

Dit vonden we een leuke easter egg dat misschien niet meteen de aandacht trekt maar wel fijn is. Red Dead Redemption 2 heeft zoals je misschien weet een Honor-systeem. Als je van Arthur een eervolle schurk maakt, dan zal de camera tijdens het moorden Arthur laten zien in volle heroïsche glorie. Ga je echter de donkere, gemene kant op, dan krijg je de meest pijnlijke opnames te zien van Arthur's slachtoffers die geraakt worden. Een leuke manier om de ingesteldheid van Arthur weer te geven aan de speler.

Schurk of eervolle outlaw? Het spel toont je andere zaken afhankelijk van Arthur's keuzes.

Seriemoordenaar

Red Dead Redemption is niet de enige open world game waarin je een seriemoordenaar op het spoor komt. Ook Assassin's Creed heeft je al meerdere keren voor detective laten spelen. Rockstar verdient echter lof voor het goed verstoppen van deze quest. Tijdens het spelen kan je op bepaalde plekken drie gruwelijke menselijke resten tegenkomen. In elk van de schedels van de slachtoffers vindt je een aanwijzing voor de volgende locatie. Tot slot krijg je een beschrijving van de locatie van de dader. Wat volgt, moet je zelf maar ontdekken ! De locaties van alle menselijke resten en hoe de quest verder verloopt, lees je op deze pagina: Red Dead Redemption 2 Killer Clue Piece locaties: zo stop je de seriemoordenaar


Cheats zijn terug!

Zoals gebruikelijk bij de games van Rockstars zijn cheats weer van de partij. Dat is op zich geen enorm geheim. Het is echter verrassend hoe ze deze keer worden geïmplementeerd: de cheats zijn over de hele wereld te vinden als zinnen geschreven op items en kranten. Je vindt zinnen op muren geschreven, op een voorbij vliegend stuk papier en zelfs gekerfd in een bevroren meer. Het is een slimme manier om spelers aan te moedigen de wereld te verkennen. Als je meer wil weten over de cheats, dan kan je hier terecht: Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4 en Xbox One - lijst met alle codes.


Lees meer Red Dead Redemption 2 geheimen en easter eggs

Alle info over Red Dead Redemption 2 kan je vinden in onze gids: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties